10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialUn tânăr misionar american, rănit la Bruxelles, este la a treia întâlnire...

Un tânăr misionar american, rănit la Bruxelles, este la a treia întâlnire cu un atac terorist

Un misionar mormon american, rănit în atacurile de la Bruxelles, a fost foarte aproape de scena terorii la atacul asupra maratonului din Boston şi s-a aflat şi toamna trecută la Paris, scrie The Guardian.

Mason Wells, de 19 ani, este unul dintre cei trei misionari din Utah răniţi în exploziile de la aeroportul Zaventem. Ceilalţi doi au 66, respectiv 20 de ani. Cei trei au fost conduşi la aeroport de un coleg fracez şi au ajuns exact când s-a petrecut atacul sinucigaş.

Wells s-a mai aflat aproape de moarte cu trei ani în urmă, când o însoţea pe mama sa la maratonul din Boston, care a fost ţinta unui atac terorist, soldat cu trei morţi şi o mulţime de răniţi.

Preotul Scott Bond, de la acelaşi ordin religios cu tânărul misionar, a precizat că acesta „era atunci la doar câţiva metri depărtare de raza exploziei”. „Este incredibil cum a fost atât de aproape de mai multe astfel de atacuri. Cred că oricare dintre noi ar fi fost profund zguduit, dar el se descurcă mai bine decât oricine. Este cel gen de tânăr care reuşeşte să transforme cumva totul în ceva pozitiv”, a mai spus Bond. 

Familia lui Wells povesteşte că el s-a aflat şi la Paris în noiembrie, când capitala franceză a fost răvăşită de atacurile teroriste. „Acesta este al treilea atac terorist prin care trece. Este a treia oară când avem o legătură cu o explozie”, a declarat tatăl său.

Potrivit familiei din Utah, Wells şi celălalt tânăr cu care se afla pe aeroportul din Bruxelles au suferit arsuri şi alte răni. Ei spun că misionarul de 19 ani are arsuri pe mâini, picioare şi faţă, dar cele mai multe probleme sunt la glezne şi călcâi.

Atentatele comise marţi dimineaţă aeroportul internaţional Bruxelles-Zaventem şi staţia de metrou Maelbeek din capitala belgiană s-au soldat cu cel puţin 34 de morţi şi 230 de răniţi.

Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă