14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Cinci morți și 45 de răniți, în urma accidentului feroviar din...

UPDATE. Cinci morți și 45 de răniți, în urma accidentului feroviar din Moscova. Trenul de pasageri mergea spre Chișinău, iar marfarul venea din România

UPDATE 18.48: Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat că nici un cetățean român nu se află printre victimele accidentului feroviar din Rusia, conform Mediafax.

Ministerul de Externe a precizat  că Ambasada României la Moscova a fost informată de către autorităţile locale că, în urma accidentului feroviar petrecut la data de 20 mai între un tren de pasageri internaţional şi un tren marfar, două vagoane ale trenului de pasageri au fost grav avariate.

"Potrivit informaţiilor transmise de autorităţi până în acest moment, printre victime nu există cetăţeni români", menţionează MAE.

UPDATE 17.00: Trenul marfar implicat în accident efectua curse pe ruta România-Ucraina-Rusia şi transporta piese ale filialei Renault România, susțin surse citate de agenţia Interfax, conform Mediafax.

Trenul marfar se numeşte "România", este gestionat de compania publică ucraineană Liski şi circulă cu regularitate pe ruta România-Ucraina-Rusia.

UPDATE 14:48: Cinci persoaneau murit,iar 45 sunt rănite, arată un nou bilanț publicat de presa rusă, conform Mediafax.  15 răniți sunt în stare gravă, sustin autoritățile.

Accidentul a implicat un tren de marfă, ale cărui vagoane (16 în total) au deraiat, lovind un tren de pasageri care se deplasa de la Moscova la Chişinău, potrivit serviciului de presă al Căilor Ferate Ruse (RZD).

"Ştim despre cinci morţi", a confirmat liderul regiunii Naro-Fominsk, Vadim Andronov. "Este posibil ca numărul morţilor şi al răniţilor să crească, deoarece unul dintre vagoanele răsturnate ale trenului de pasageri a fost blocat de un container al trenului de marfă, care acum este peste el. Echipele de salvare intră în al doilea vagon de pasageri avariat chiar acum", a declarat el pentru Russia Today.

La rândul său, Ministerul moldovean al Transporturilor vorbeşte despre nouă morţi.

UPDATE 14.00: O sursă din cadrul companiei ruse de căi ferate a afirmat că accidentul feroviar ar fi fost provocat de o defecţiune la sistemul de frânare al marfarului, relatează Interfax, conform Mediafax.

UPDATE 13.10: Patru persoane au murit, iar 15 sunt rănite,după coliziunea celor două trenuri. Trenul de pasageri se deplasa pe ruta Moscova-Chişinău, anunţă Ministerul Transporturilor din Republica Moldova, conform Mediafax.

Potrivit Jurnal de Chişinău, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor din Republica Moldova a confirmat implicarea trenului Moscova-Chişinău în accidentul feroviar din Rusia.

Potrivit primelor informaţii, patru persoane au decedat, iar alte 15 au fost rănite grav. O echipă de experţi din cadrul CFM (Calea Ferată din R.Moldova) urmează să se deplaseze la faţa locului pentru a acorda ajutor pasagerilor. De asemenea, Ministerul Transporturilor urmează să pună pe linie un alt tren pentru a evita perturbarea traficului.

Potrivit martorilor oculari citaţi de PRO TV Chişinău, marfarul a lovit ultimele două vagoane ale trenului de pasageri. În urma impactului, acestea au deraiat.

Cel puțin două persoane au murit, marți, după ce un tren de pasageri şi unul de marfă s-au ciocnit în apropiere de Moscova, relatează Russia Today, conform Mediafax.

"Informaţiile iniţiale sugerează că sunt mai multe persoane decedate şi rănite", a declarat o sursă din cadrul poliţiei, citată de Itar-Tass, în pagina electronică.

Serviciul de presă al Departamentului Poliţiei Transporturilor a anunţat că trenurile s-au ciocnit între staţiile Bekasovo şi Naro-Fominsk, situate la circa 55 de kilometri de centrul Moscovei.

Acesta a adăugat că echipe de salvare şi medici se află în prezent la locul accidentului, dar nu a precizat numărul victimelor. Potrivit Russia Today, pasagerii răniţi sunt scoşi din vagoane de echipele de salvare.

Cele mai citite

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...
Ultima oră
Pe aceeași temă