14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialUn vehicul militar blindat cu însemnele misiunilor ruse de pace a fost...

Un vehicul militar blindat cu însemnele misiunilor ruse de pace a fost depistat în estul Ucrainei (PRESĂ)

Un corespondent al ziarului The Guardian a fotografiat, în estul Ucrainei, un vehicul militar blindat cu însemnele misiunilor ruse de pace din Transnistria şi din Caucaz, informează B1Tv.

Reporterul ziarului britanic a fotografiat vehiculul în localitatea Lutuhine, situată în apropierea oraşului Lugansk, un fief al insurgenţilor proruşi.

Kievul a anunţat săptămâna trecută distrugerea unui convoi militar ucrainean în această zonă.
 

Printre caroseriile vehiculelor militare ucrainene este un transportor blindat intact. Trei bărbaţi aflaţi lângă vehicul au declarat că sunt mercenari ruşi, fără a dezvălui de cine sunt plătiţi.

Vehiculul lor este inscripţionat în trei locuri cu un cerc albastru şi literele slavone "MC" -, o abreviere a "forţelor de pace ruse". 

Potrivit ziarului The Guardian, inscripţia "MC" apare pe vehicule ruse utilizate pentru misiunile de pace din regiunea separatistă moldoveană Transnistria şi din Caucaz.

Cele mai citite

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă