22.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialUngaria a cerut ACTIVAREA mecanismului de protecție civilă al UE

Ungaria a cerut ACTIVAREA mecanismului de protecție civilă al UE

Mina Andreeva, purtătoare de cuvânt a executivului comunitar, a anunţat, vineri, că Ungaria a cerut Comisiei Europene să activeze mecanismul de protecție civilă, prin care un stat al Uniunii Europene poate primi asistență imediată din partea celorlalte state membre. Ungaria are nevoie în special de saltele, lenjerii de pat, perne, pături și sisteme de încălzire. Guvernul ungar a solicitat deja Uniunii Europene opt milioane de euro ca asistență de urgență pentru extinderea taberelor de refugiați, Comisia Europeană promițând că va examina rapid această cerere, anunţă Agerpres.

Statele vor transmite executivului comunitar cu ce pot contribui, iar Comisia va informa Ungaria cu privire la ajutorul disponibil, urmând ca apoi guvernul de la Budapesta să decidă asupra ajutorului la care va apela și va intra în contact direct cu statele ce furnizează acest ajutor. 

Premierul ungar Viktor Orban a anunțat, tot vineri, că orice refugiat care va pătrunde ilegal pe teritoriul Ungariei începând cu data de 15 septembrie va fi arestat.

Cele mai citite

Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale ale IPJ Buzău, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă