10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialUngaria este o posibilă ţintă a grupării jihadiste Stat Islamic

Ungaria este o posibilă ţintă a grupării jihadiste Stat Islamic

Ungaria se află printre posibilele ţinte ale grupării teroriste Stat Islamic (SI), a declarat, joi, Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, relatează MTI, citată de AgerpresOficialul ungar a precizat că gruparea jihadistă a menţionat Ungaria ca posibilă ţintă şi că executivul de la Budapesta tratează foarte serios această ameninţare. 

”Guvernul ungar are o responsabilitate ridicată de garantare a securităţii pentru toţi cetăţenii ungari. Guvernul ia ameninţarea în serios şi nu o subestimează”, a spus Janos Lazar, care a adăugat că în acest scop autorităţile ungare depun toate eforturile posibile. 

El a arătat că unul dintre cei doi cetăţeni ungari răniţi în atentatele comise la Bruxelles pe 22 martie şi soldate cu 32 de morţi şi 340 de răniţi, membru al Reprezentanţei permanente a Ungariei pe lângă Uniunea Europeană, nu se mai află în terapie intensivă. 

Noul plan de acţiune antiteroristă propus de guvernul de la Budapesta va fi analizat vineri de cele cinci partide parlamentare ungare. În virtutea noilor măsuri, poliţia ungară va dispune de mijloace adecvate pentru prevenirea şi investigarea actelor teroriste. Referitor la acest aspect, Janos Lazar şi-a exprimat speranţa că opoziţia ungară va susţine planul de acţiune propus de guvernul Orban.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă