14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialUngaria mai construiește un gard la granița cu Serbia în încercarea de...

Ungaria mai construiește un gard la granița cu Serbia în încercarea de a opri valul de migranți. Acesta va avea senzori termici și camere nocturne

Ungaria a demarat construcția unui al doilea “gard inteligent” în dreptul Serbiei, dotat cu senzori termici și camere nocturne, destinat să supravegheze eventuale tentative ale migranților de a intra în țară, a informat luni televiziunea națională, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Premierul ungar, Viktor Orban, a anunțat în august ridicarea acestui gard pentru a-l întări pe cel deja existent și construit anul trecut, cu o lungime de 175 de kilometri.

Presa locală a descris acest al doilea gard, cu un prim tronson încheiat de curând, ca “inteligent”, din cauza tehnologiei de vârf utilizate, cum sunt senzori termici și de mișcare sau camere nocturne. El are o înălțime de trei metri și primul tronson se întinde pe o distanță de 10,3 kilometri.

Posibilitatea ca acordul încheiat la începutul anului între Uniunea Europeană și Turcia, vizând să reducă numărul de migranți, să zboare în bucăți a constrâns Ungaria să întărească protecția frontierelor, a explicat Viktor Orban.

Potrivit canalului național M1, gardul va permite reducerea numărului de soldați și polițiști necesari la controlul frontierei. Guvernul va decide ulterior când va fi construit restul gardului.

Peste 400.000 de migranți au traversat în 2015 Ungaria, țară din spațiul Schengen de liberă circulație a persoanelor, în drum spre Europa de Vest.

În urma ridicării primului gard în septembrie anul trecut și, o lună mai târziu, a unuia în dreptul graniței croate, numărul migranților care au pătruns în Ungaria s-a redus semnificativ.

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă