18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialUngaria respinge OFICIAL refugiații. Câți imigranți ilegali au fost reținuți la graniță

Ungaria respinge OFICIAL refugiații. Câți imigranți ilegali au fost reținuți la graniță

Ungaria nu va mai primi ‘solicitanți de protecție internațională’ cu începere de la 23 iunie, pe o perioadă nedeterminată, se arată în scrisoarea de informare adresată Comisiei Europene de ministrul ungar al justiției, Laszlo Trocsanyi, informează Agerpres.

‘Ungaria respectă întocmai prevederile politicii europene în materie de refugiați, inclusiv pe cele ale Regulamentului Dublin III’ și ‘speră ca și alte state ale UE să procedeze identic’, se menționează în documentul semnat de Laszlo Trocsanyi.

Citește și: AMENINȚĂRILE Italiei vizavi de criza imigranţilor

Acesta precizează că guvernul de la Budapesta va face tot ceea ce îi stă în puteri pentru a rezolva problema refugiaților, și își exprimă disponibilitatea de a discuta cât mai curând cu prim-vicepreședintele Comisiei, Frans Timmermans, în ce privește ‘probleme legate de aplicarea ‘ Regulamentului Dublin în Ungaria.

Oficiul pentru imigrație al Ungariei a informat deja autoritățile din Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Luxemburg, Marea Britanie, Norvegia, Polonia, Slovacia și Suedia cu privire la poziția Budapestei, a mai indicat ministrul Trocsanyi.

În perioada 1 ianuarie — 22 iunie, numărul imigranților ilegali reținuți la frontierele Schengen ale Ungariei a fost de 60.620, dintre care 60.089 la granița cu Serbia, în condițiile în care cererile pentru primirea statului de refugiat au depășit, de asemenea, 60.000 în acest an, reprezentând o creștere semnificativă față de anii anteriori, și nu există semne că această presiune va scădea, se subliniază în scrisoare.

Ungaria deține capacitățile de a răspunde cerințelor de bază rezultând din Regulamentul Dublin, cum sunt înregistrarea și servicii de asistență, și le va duce la îndeplinire, susține ministrul justiției.

Situația extraordinară cere însă un management de criză și obligă Ungaria să introducă măsuri temporare cu efect imediat, mai arată oficialul de la Budapesta.

Mulți dintre solicitanți sosesc în Ungaria după ce traversează alte state unde ar fi trebuit deja înregistrați, în conformitate cu regulamentele Dublin. Dacă toate statele membre ale Uniunii Europene ar fi implementat întocmai aceste reglementări, Ungaria nu s-ar afla în actuala situație, se mai arată în scrisoarea adresată executivului comunitar.

Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă