13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialUnul dintre atacatorii din Texas a fost identificat

Unul dintre atacatorii din Texas a fost identificat

Anchetatorii l-au identificat pe unul dintre suspecţii atacului din Garland, Texas. Bărbatul se numește Elton Simpson, este originar din Arizona și a mai fost  anchetat pentru terorism, potrivit unui oficial din cadrul FBI, relatează ABC, conform Mediafax.

Agenţii FBI şi o echipă de genişti au fost acasă la Simpson, într-un complex de apartamente situat în Phoenix, unde s-a făcut o verificare prealabilă cu ajutorul unui robot.

Citește și: UPDATE. Atac armat la o expoziție de caricaturi cu Mahomed, la Dallas. Doi bărbați, împușcați de poliție. Atacul, revendicat de Statul Islamic

Oficialii cred că Simpson este cel care a trimis câteva mesaje pe Twitter înainte de atacul de duminică, în ultimul folosind hastag-ul #TexasAttack cu aproximativ o jumătate de oră înainte de atac.

Poliţia locală a declarat că doi suspecţi au deschis focul duminică în faţa unui centru din Garland care găzduia o expoziţie de caricaturi ale profetului Mahomed. Un gardian neînarmat a fost rănit, dar alţi ofiţeri au reuşit să îi împuşte mortal pe ambii atacatori înainte ca altcineva să fie rănit.

Citește și: Atac armat în Texas: Un procuror a fost ucis în parcarea unui tribunal

Adepţii Statului Islamic au trimis mesaje despre incident în Texas cu mai mult de o săptămână înainte. Unul s-a referit la atacul din ianuarie de la sediul Charlie Hebdo şi a afirmat că este timpul ca “fraţii” din Statele Unite să îşi facă partea lor de treabă.

Simpson era cunoscut de FBI. În urmă cu cinci ani, el a fost condamnat pentru că a minţit agenţii federali în legătură cu planurile sale de a vizita Africa, dar un judecător a decis că autorităţile nu au demonstrat că el urma să se alăture unei grupări teroriste acolo.

Cele mai citite

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă