17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialUraganul Maria din largul Mexicului a crescut la nivelul V

Uraganul Maria din largul Mexicului a crescut la nivelul V

Uraganul Maria, din nord-vestul Mexicului, a crescut în intensitate până la gradul V în cursul zilei de dumincă, iar tri pescari au fost dați dispăruți din cauza sa.

"Din nefericire, trei pescari sunt daţi dispăruţi", a declarat pentru presa locală Wenceslao Petit, directorul Protecţiei Civile din San Jose de los Cabos, potrivit Mediafax.

Elemente din cadrul Marinei militare au plecat în căutarea ambarcaţiunii "Tio Chori", care a pornit pe mare cu şapte pescari la bord.

Ambarcaţiunea s-a răsturnat din cauza hulei. Patru pescari au ajuns la plajă înot, iar alţi trei erau căutaţi cu mijloace aeriene, a adăugat Petit.

Maria, al optulea uragan din acest sezon în estul Pacificului, s-a îndepărtat uşor de zona de coastă şi se află la 335 de kilometri sud-vest de Insula Socorro, în regiunea Colima, şi la 805 kilometri de centrul turistic Cabo San Lucas, în sudul statului Baja California, a anunţat Centrul Naţional american pentru Uragane (NHC) în ultimul buletin emis.

Uraganul este însoţit de rafale de vânt de până la 315 kilometri pe oră şi ar putea să continue să crească în intensitate în următoarele două zile, potrivit Centrului, cu sediul la Miami, în Florida (sud-est).

Maria a provocat valuri puternice la nivelul unei părţi a coastelor din sud-vestul Mexicului, mai scrie Mediafax.

"Hula probabil că va provoca valuri şi curenţi violenţi, extrem de periculoşi", au avertizat meteorologii.

În Mexic, serviciile de meteorologie au anunţat sâmbătă că ploi puternice ameninţă statele Michoacan, Colima, Guerrero, Oaxaca, Jalisco şi Nayarit, avertizând că acestea ar putea să provoace alunecări de teren şi revărsări ale unor cursuri de apă.

Ei au recomandat milioanelor de locuitori din aceste regiuni să fie prudenţi şi să se informeze cu privire la evoluţia situaţiei.

Cele mai citite

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...
Ultima oră
Pe aceeași temă