16.3 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO: Urmează "atentate de mare amploare" în Occident - seviciile secrete britanice

VIDEO: Urmează “atentate de mare amploare” în Occident – seviciile secrete britanice

Șeful serviciilor secrete interne din MArea Britanie, MI5, a anunțat că o grupare islamistă extremistă din Siria planifică "atentate de mare amploare" în Occident.

Potrivit Mediafax, Andrew Parker, directorul general al MI5, a evocat riscul unor atacuri care ar putea fi comise de combatanţi care se întorc din Siria.

Deşi cea mai mare ameninţare vine din partea organizaţiei Stat Islamic, extremişti aparţinând unor grupări afiliate Al-Qaida reprezintă la rândul lor un pericol, a declarat Parker.

"Ne confruntăm cu comploturi mai complexe şi mai ambiţioase care urmează modul de abordare al (…) Al-Qaida şi al imitatorilor săi", a spus el.

"Ştim, spre exemplu, că o grupare de terorişti fanatici Al-Qaida în Siria planifică atentate de mare amploare împotriva Occidentului", a subliniat şeful MI5.

"Deşi noi şi partenerii noştri lucrăm la capacitate maximă, ştim că nu putem totul", a adăugat el, potrivit Mediafax.

În acest context, Andrew Parker şi-a exprimat dorinţa ca serviciile antiteroriste să dispună de puteri sporite pentru a identifica şi supraveghea suspecţi.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_big/c080e0c3e1888a3f7f664b9bb2d0834a/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Cele mai citite

Mircea Geoană critică dur sistemul de vot din România: Este cel mai primitiv din toată Europa

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Congresul...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

O bonă din București a lovit copilul pe care îl avea în grijă. Femeia a fost reținută

Vineri, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 22 Poliție au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele...
Ultima oră
Pe aceeași temă