16.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialValeriu Streleț: Împotriva Republicii Moldova se urzește un complot

Valeriu Streleț: Împotriva Republicii Moldova se urzește un complot

Premierul Republicii Moldova, Valeriu Streleț, a declarat că se dorește deturnarea Republicii Moldova de la vectorul de integrare europeană și a sugerat că știe cine se află în spatele acestor ”mișcări tectonice de ordin politic”, potrivit Agerpres. 

”Scopul lor principal este deturnarea Republicii Moldova de la vectorul de integrare europeană. Tactica lor mi-e bine cunoscută. Imediat cum sunt atinse interesele Păpușarului, sunt scoase la rampă instrumentele. Situația e gravă, deoarece i-a scos la rampă pe toți trei: Usatîi, Dodon, Voronin”, a declarat Streleț.

Citește și: Cazul Filat. Republica Moldova, în fața celui de-al treilea guvern într-un an

Premierul moldovean a menționat că aceste evenimente anticipează acțiunile de formare a unei noi majorități în legislativ, care este deja legiferată printr-o înțelegere secretă între liderii PCRM, PSRM și PD.

”Împotriva Republicii Moldova se urzește un complot. O posibilă încrengătură se creează în parlament. Nu sunt doar declarații ale unui bătrân politician — Voronin, sau de bravadă bădărănească — ale lui Igor Dodon. Jocurile sunt în mare măsură făcute și urmează doar votul secret de demitere a unui guvern proeuropean”, a atenționat Valeriu Streleț.

Deputații socialiști din parlamentul Republicii Moldova vor depune în această săptămână o moțiune de cenzură împotriva guvernului condus de premierul Valeriu Streleț, a anunțat marți liderul formațiunii socialiste, Igor Dodon. Anterior, liderul comunist Voronin a declarat că este gata să susțină o moțiune împotriva lui Streleț.

Citește și: STENOGRAME în dosarul lui Vlad Filat. Fostul premier și Ilan Shor ar fi fost complici: Undeva trebuie să curgă și lapte

Anunțul lui Igor Dodon intervine pe fondul unei situații politice tensionate la Chișinău, ca urmare a arestării fostului premier Vlad Filat, un lider important al actualei coaliții de guvernare. Înainte de arestarea lui de către procurorii anticorupție, lui Filat i-a fost ridicată la 15 octombrie imunitatea parlamentară, în urma unui vot controversat în legislativul de la Chișinău, vot ce a avut loc pe fondul unor proteste organizate de Partidul Socialiștilor, al lui Igor Dodon, și o altă formațiune de stânga — Partidul Nostru, al omului de afaceri Renato Usatîi.

Cele mai citite

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...
Ultima oră
Pe aceeași temă