17.3 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialVânătoare de rozătoare în Jakarta. Autorităţile oferă o recompensă pentru fiecare captură

Vânătoare de rozătoare în Jakarta. Autorităţile oferă o recompensă pentru fiecare captură

Cetăţenii din Jakarta sunt încurajaţi să “vâneze” şobolanii din capitala Indonesiei. Autorităţile locale au lansat o initiative pentru a scăpa de rozătoare, oferind o recompense de 1.50 de dolari pentru fiecare captură, scrie Agerpres.

Prin initiative, carese numeşte “Mişcarea de eradicare a şobolanilor”, autorităţile speră să reducă numărul de şobolani din metropola supraaglomerată.
În Jakarta, o metropolă suprapopulată și poluată, este un lucru obișnuit să fie văzuți șobolani enormi pe stradă, hrănindu-se din gunoaie. ”Sunt mulți șobolani aici, și mari”, a declarat guvernatorul adjunct din Jakarta, Djarot Saiful Hidayat, pe un site oficial, la lansarea programului, precizează sursa citată.

Oficialului i-a venit această idee după o întâlnire cu un exemplar de dimensiuni impresionante, explicând că şobolanii sunt factori periculoși de răspândire a maladiilor. 

”Pentru fiecare șobolan, plătim 20.000 de rupii (circa 1,5 dolari)”, a spus Djarot Saiful Hidayat.

Hidayat nu a precizat dacă recompensa este acordată pentru exemplarele vii sau moarte atunci când acestea sunt prezentate autorităților, totuşi, oficialul i-a rugat pe cetăţeni să nu apeleze la violenţă sau la arme de foc.

 

 

Cele mai citite

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

Ciolacu face un spital nou la Constanța dacă localnicii aleg un președinte de CJ din PSD

Premierul Marcel Ciolacu le promite locuitorilor din Constanța că statul va construi în zonă un spital județean nou, dar le atrage atenția că trebuie...
Ultima oră
Pe aceeași temă