13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialArmata, soluția președintelui Nicolas Maduro pentru gestionarea crizei alimentare din Venezuela

Armata, soluția președintelui Nicolas Maduro pentru gestionarea crizei alimentare din Venezuela

Venezuela își propune să combată criza de alimente și medicamente printr-o inițativă care prevede plasarea acestor sectoare sub supravegherea armatei, a anunțat, marți, președintele venezuelean, Nicolas Maduro, potrivit agenției DPA, citată de Agerpres.

Inițiativa face parte dintr-o operațiune „de mare amploare”, care urmărește să combată războiul economic, a mai spus președintele Maduro. Iniţiativa a putut fi autorizată în cadrul stării de urgenţă economică pe care a declarat-o la începutul anului.

„Marea misiune de asigurare a aprovizionării” pune miniştri, afaceri şi instituţii de stat sub controlul ministrului Apărării, generalul Vladimir Padrino. 

În cadrul unui Consiliu al productivităţii economice, Padrino a spus că securitatea alimentară a Venezuelei este o problemă de securitate naţională şi că prin urmare este adecvat ca armata să preia controlul acestui domeniu. Guvernul vrea să folosească „puţină disciplină” pentru a realiza o distribuţie „echitabil” a alimentelor, a adăugat el. 

Anunţul survine după săptămâni de proteste uneori violente cauzate de criza alimentară din întreaga ţară. 

O scădere a preţurilor la petrol a lăsat economia Venezuelei într-o criză profundă, iar devalorizarea monedei şi inflaţia galopantă au lipsit ţara de importurile de alimente, medicamente şi alte produse. 

Duminică, Venezuela a deschis frontiera cu Columbia şi mii de persoane au trecut graniţa pentru a cumpăra alimente şi alte provizii, notează DPA.

 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă