15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialVeste tristă din domeniul IT: "Părintele SMS-ului" a decedat

Veste tristă din domeniul IT: “Părintele SMS-ului” a decedat

Finlandezul Matti Makkonen, supranumit “părintele SMS-ului”, după ce a contribuit la popularizarea la scară mondială a mesajelor în formă scurtă expediate de pe telefoanele mobile, a murit la vârsta de 63 de ani, informează Mediafax.

Matti Makkonen a devenit celebru şi a primit titulatura de “părinte al SMS-ului” după ce a dezvoltat ideea de crea un serviciu de expediere de mesaje prin intermediul reţelelor de telefonie mobilă.

În ciuda popularităţii astfel dobândite, savantul finlandez spunea adeseori că nu el a fost acela care a inventat acea tehnologie.

În 2012, Matti Makkonen declara pentru BBC News – într-un interviu acordat prin SMS – că tehnica de expediere de mesaje scrise va continua să existe, într-o formă sau alta, pentru totdeauna.

La ceremonia organizată cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la expedierea primului SMS, Matti Makkonen a spus că tehnologia aflată la baza acestor mesaje scurte a reprezentat o muncă în echipă şi că Nokia a fost compania care a contribuit la popularizarea acestui serviciu, odată cu lansarea pe piaţă a modelului de telefon mobil Nokia 2010 în anul 1994.

Deşi frecvenţa de utilizare a SMS-urilor a început să scadă în ultimii ani, acest serviciu a rămas popular pe plan mondial, iar câteva trilioane de texte scurte sunt expediate în fiecare an de pe telefoanele mobile.

Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...
Ultima oră
Pe aceeași temă