15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialVicepremierul rus Dmitri Rogozin, în vizită oficială în Republica Moldova

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, în vizită oficială în Republica Moldova

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin începe, marți, o vizită de două zile în Republica Moldova. El va avea întrevederi cu premierul moldovean Pavel Filip și cu ministrul Economiei Octavian Calmac, informează Radio Chișinău, citat de HotNews.ro.

La finalul lunii mai, vicepremierul rus s-a întâlnit cu ministrul moldovean, la Moscova. După cum reieșea dintr-un comunicat al Ministerului Economiei și Comerțului Dmitri Rogozin s-a autoinvitat atunci la Chișinău pentru a discuta agenda și data exactă a următoarei reuniuni a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse.  

Totodată, și premierul Pavel Filip a discutat, luna trecută, cu omologul său rus Dmitri Medvedev despre vizita lui Rogozin în Moldova. Guvernul anunța atunci că în cadrul vizitei urmează a fi agreata o foaie de parcurs pentru eliminarea restricțiilor la exportul de mărfuri moldovenești pe piața rusă.  

Radio Chișinău amintește că vizitele vicepremierului rus au fost însoțite de fiecare dată de proteste și scandaluri, în special din cauza susținerii deschise a acestuia pentru regiunea separatistă din stânga Nistrului dar și a criticilor dure față de tendințele Republicii Moldova de a se integra în Uniunea Europeană.  

Una din ultimele sale vizite la Chișinău, din mai 2014, s-a încheiat cu un scandal diplomatic, după ce autoritățile ucrainene nu i-au permis avionului oficialului rus să survoleze teritoriul ucrainean.  

Atunci Dmitri Rogozin a plecat la Moscova cu un avion de cursă. Tot atunci, autoritățile moldovene au confiscat din avionul lui Dmitri Rogozin liste cu semnături pentru independența Transnistriei, pe care acesta le-a luat de la Tiraspol. 

Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă