11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialVicepreşedintele ales al SUA, Mike Pence, va conduce echipa de tranziţie a...

Vicepreşedintele ales al SUA, Mike Pence, va conduce echipa de tranziţie a republicanului Trump: Împreună vom reclădi această naţiune

Preşedintele ales al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, i-a încredinţat vicepreşedintelui ales, Mike Pence, conducerea echipei sale de tranziţie, înlocuindu-l pe guvernatorul statului New Jersey, Chris Christie, informează CNN.

Christie, care a început să conducă tranziția prezidențială în lunile de dinaintea victoriei surprinzătoare a republicanului Trump, va servi acum ca vicepreședinte la efortul de tranziție, alături de senatorul Jeff Sessions din Alabama. Din echipa lui Trump fac parte şi patru membri ai familiei sale, printre care fiica sa Ivanka şi soţul acesteia. Echipa de tranziţie trebuie să aleagă candidaţi pentru circa 4.000 de posturi în care Donald Trump va trebui să facă numiri după preluarea funcţiei.

Republicanul a explicat că Mike Pence se va baza, în misiunea sa de a conduce echipa de tranziţie, pe o strategie pusă la punct de Christie. 

“Misiunea echipei noastre va fi clară: împreună vom clădi un grup de lideri calificaţi, lideri de succes, care vor fi în măsură să pună în aplicare agenda schimbării la Washington. Împreună vom demara acţiunea de a reconstrui această națiune”, a spus Trump.

Trump a anuntat, de asemenea, un comitet executiv format din 16 membri care vor contribui la eforturile de tranziție, fiind vorba de unii dintre susținătorii săi politici de vârf și unii dintre consilierii de top pentru campania sa, inclusiv președintele Comitetului Național Republican, Reince Priebus, și CEO-ul de campanie, Steve Bannon, care sunt în același timp concurenţii care conduc să fie numit șeful Casei albe a personalului.

Pence, guvernatorul statului Indiana si un fost membru al Congresului, nu este primul vicepreşedinte care conduce eforturile de tranziție.  Fostul vicepresedintele, Dick Cheney, a jucat un rol important în procesul de tranziție în echipa lui George W. Bush. Lui Pence i-a fost atribuit acet rol, în mare parte, datorită relațiilor sale profunde și de lungă durată cu Partidul Republican. 

Aproape 100 de persoane au lucrat la strategii de tranziţie, timp de mai multe săptămâni, pentru a pregăti administraţia Trump, la acţiuni participând chiar şi cei care nu au crezut că republicanul ar avea vreo şansă să devină cel de-al 45-lea preşedinte al SUA.
Mogulul nu a făcut parte, în mod activ, la stabilirea planului de acţiune pentru mandatul său.

“E un fel de haos. Nu cred că cineva a fost gata pentru ceea ce s-a întâmplat”, a spus o sursă din echipa republicanului pentru CNN. 

Cele mai citite

“Suntem alături de David Popovici”, susține preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern

Camelia Potec, preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, a transmis că David Popovici a pus ochii pe o medalia la Jocurile Olimpice...

Tehnologia europeană din spatele mașinilor zburătoare a fost vândută în China

Tehnologia din spatele mașinilor zburătoare, dezvoltată inițial și testată cu succes în Europa, a fost cumpărată de o firmă chineză, notează BBC. Propulsat de un...

Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede prelungirea limitării adaosului comercial la alimentele de bază până la finalul anului 2024

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 5/2024 pentru modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului...
Ultima oră
Pe aceeași temă