25.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialVicepreședintele Comisiei Europene: Finlanda și Cipru, cele mai afectate de sancțiunile impuse...

Vicepreședintele Comisiei Europene: Finlanda și Cipru, cele mai afectate de sancțiunile impuse Rusiei

Sancțiunile economice impuse Rusiei au efect negativ asupra economiei europene, a declarat Siim Kallas, vicepreședinte al Comisiei Europene, informează ITAR-TASS.

Kallas a arătat că efectele vor fi inegale și că țări ca Finlanda sau Cipru vor fi mai expuse decât alte state europene.

Conform vicepreședintelui Comisiei Europene, în contextul sancțiunilor, executivul de la Bruxelles a purtat numeroase discuții privind dependența energetică a spațiului comunitar de Rusia.

 

”Nu cred că Rusia va impune restricții în ceea ce privește furnizarea gazului. Comerțul cu gaz aduce încasări importante Rusiei”, a precizat Kallas.

Antreprenorii italieni și agențiile de turism care au contracte cu Rusia au cerut guvernului de la Roma și UE să urgenteze măsurile diplomatice pentru a opri vărsarea de sânge din Ucraina. ”Este în interesul tuturor, în special al europenilor, să mențină pacea și stabilitatea pe continent”, se arată în scrisoare.

 

 

Cele mai citite

93.000 de companii au beneficiat de finanţare prin intermediul programului IMM Invest

Un număr de 93.000 de companii au beneficiat, până în prezent, de finanţare prin intermediul programului IMM Invest, începând cu 1 iunie 2020, a...

Premierul Ciolacu este primit în Turcia de președintele Erdoğan, unul dintre cei mai influenți lideri din Europa

Premierul României, Marcel Ciolacu, se întâlnește, în Turcia, cu președintele Recep Tayyip Erdoğan, unul dintre cei mai influenți lideri politici din Europa. Premierul Ciolacu și...

Sindicatele din Cultură afirmă că nu cer o mărire salarială, ci respectarea unei decizii a ICCJ

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media "CulturMedia" afirmă că membrii acesteia nu cer o mărire salarială, ci respectarea unei decizii a ICCJ. Acest...
Ultima oră
Pe aceeași temă