10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. UPDATE: Alpiniștii Zsolt și Justin Ionescu au fost duși în Tabăra...

VIDEO. UPDATE: Alpiniștii Zsolt și Justin Ionescu au fost duși în Tabăra de Bază Everest

Alpiniștii Zsolt și Justin Ionescu, au fost duși cu elicopterul din Tabara 1 în Tabara de Bază Everest. Anunțul a fost făcut de către Zsolt Torok, care a distribuit, pe Facebook, postarea publicată de Daniel Mazur.

”HELICOPTERS ARE NOW RESCUING CLIMBERS AND SHERPAS FROM CAMP 1 ON EVEREST, BACK DOWN TO BASE CAMP”, a anunțat Zsolt Torok, pe Facebook.

————–

Echipe de salvare montană au folosit elicoptere pentru a prelua alpiniștii blocați la altitudine mare pe Everest, după ce cutremurul de sâmbătă, din Nepal a ucis pe munte cel puțin 17 persoane, informează Reuters, conform Hotnews.

Alpinistul român Alex Găvan a spus pe Twitter că trei elicoptere au ajuns la taberele 1 și 2, care sunt la peste 6.000 de metri altitudine, însă, din cauza aerului rarefiat, elicopterele nu pot duce decât câte doi oameni.

Citește și: Români surprinși de cutremurul devastator din Nepal

Carsten Lillelund Pedersen, un alpinist danez, a postat pe Facebook un clip ce arată un elicopter ce aterizează pentru a evacua doi cățărători și decolează apoi după doar 30 de secunde.   

Tabăra de bază de pe Everest a fost lovită de o avalanșă de pietre și gheață, au povestit supraviețuitorii tragediei.

Peste 60 de persoane au fost rănite, ceea ce i-a făcut pe alpiniști să trimită mesaje disperate pentru a chemă elicoptere care să-i evacueze pe cei răniți.

Citește și: Bilanţul cutremurului din Nepal depăşeşte 3.200 de morţi

Circa 100 de alpiniști și ghizi sunt bine, dar blocați în taberele 1 și 2 după cutremurul de magnitudine 7,9 de sâmbătă ce a făcut de netrecut cascadele de gheață Khumbu ce duc la tabără de bază. 

</p>

Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă