6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Atac cu BOMBĂ în fața unei școli siriene: Cel puţin zece...

VIDEO. Atac cu BOMBĂ în fața unei școli siriene: Cel puţin zece persoane au MURIT

Cel puţin zece persoane au fost ucise și alte 25 au fost rănite, miercuri, într-un atac cu bombă comis în fața unei școli din oraşul sirian Latakia, relatează Mediafax.

O dubă plină cu explozibili a explodat în faţa şcolii Imad Ali din piaţa Hamam, în nordul oraşului Latakia, a precizat agenţia Sana.

Potrivit Sana, forţele de securitate au interceptat marţi seara două maşini pline cu explozibili, pe care teroriştii încercau să le introducă în oraş.

Până în prezent, Latakia a fost scutit de violenţele din conflictul care a devastat Siria şi s-a soldat cu 250.000 de morţi. Dar o alianţă a rebelilor, din care fac parte şi filiala locală a reţelei Al-Qaida, Frontul al-Nusra, a avansat în zona oraşului şi în provincia sa, după ce a înlăturat forţele guvernamentale din mare parte a provinciei învecinate, Idlib, la începutul anului.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), o organizaţie cu sediul în Marea Britanie, a afirmat că atentatul de miercuri a fost “cel mai mare atac cu maşină-capcană din Latakia de la începutul războiului” în 2011.

“Acest lucru este rar în oraşul Latakia, care de obicei este lovit de rachete”, a declarat pentru AFP Rami Abdul Rahman, directorul OSDO.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă