16.5 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Atentat cu BOMBĂ în Bangkok. Cel puțin 27 de morți și...

VIDEO. Atentat cu BOMBĂ în Bangkok. Cel puțin 27 de morți și zeci de răniți

UPDATE: Printre răniți se află și cetățeni străini. Potrivit postului de televiziune Nation, dintre cetățenii răniți cei mai mulți sunt turiști chinezi și japonezi.

——-

UPDATE: Cel puţin 27 persoane au murit, iar alte aproximativ 80 au fost rănite în explozie produsă la un templu hindus din Bangkok, conform CNN.

——

Cel puțin zece persoane au murit în explozia unei bombe care a avut loc luni în apropiere de un sanctuar și de un centru comercial în centrul capitalei thailandeze, potrivit unui prim bilanț al poliției, relatează Agerpres

Citește și: Ministru thailandez: Atentatul din Bangkok vizează distrugerea economiei şi turismului din țară

La puțin timp după incident, mai multe corpuri umane dezmembrate erau vizibile la locul exploziei, în exteriorul sanctuarului Erawan, situat în plin centrul capitalei thailandeze, printre magazine și clădiri zgârie-nori imense, a constatat un jurnalist al AFP de la fața locului.

”Sunt cel puțin zece morți și numeroși răniți. Potrivit primelor noastre constatări, este vorba de o bombă plasată în interiorul sanctuarului”, a declarat șeful poliției din Bangkok, Chakthip Chijinda, la postul de televiziune Channel 9.

Sursă: The Telegraph

”Pot să confirm că este vorba de o bombă, însă nu pot spune de care fel. Verificăm”, a declarat anterior purtătorul de cuvânt al poliției, Prawut Thavornsiri.

Acest sanctuar foarte popular este dedicat zeului hindus Brahma, dar e vizitat în fiecare zi de mii de fideli budiști. El se află pe unul dintre cele mai mari bulevarde din centrul Bangkokului.

Numeroase forțe ale poliției și ambulanțe erau prezente la fața locului după explozie.

 

 

 

Cele mai citite

Accident la trecere la nivel cu calea ferară dintre Avrig-Făgăraș

București, 11 mai 2024 Astăzi, 11 mai 2024, în jurul orei 08:00, la o trecere la nivel cu calea ferată dintre Avrig-Făgăraș, șoferul unui autovehicul...

Razie în portul Constanța. Oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de 34.000 de lei

La data de 10 mai, polițiștii din diverse structuri ale ordinei publice, rutiere și de siguranță a transporturilor au efectuat o acțiune de control...

Încă o ediție a Eurovision cu scandal. Reprezentantul Olandei a fost exclus

Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision de sâmbătă, după o plângere a unui membru al echipei de producţie, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă