4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Cine este cel mai bătrân om din lume

VIDEO. Cine este cel mai bătrân om din lume

Cel mai vârstnic om din lume, un japonez de 112 ani, a intrat în cartea recordurilor Guinness Book, potrivit Agerpres

Yasutaro Koide a primit această recunoaștere după decesul în iulie al japonezului Sakari Momoi, care îl depășea ca vârstă cu aproximativ o lună. Koide, locuitor al orașului Nagoya (centrul țării), este născut la 13 martie 1903, același an în care frații Wright realizau primul zbor cu echipaj al unui aeroplan și în care a debutat cursa de ciclism Turul Franței.

Citește și: Elixirul vieții, DEZVĂLUIT de cei mai bătrâni gemeni din lume

Cel mai vârstnic om al planetei a lucrat în tinerețe la un atelier de croitorie pentru bărbați din localitatea Tsuruga, (Fukui, centrul țării), a informat Guinness World Records.

Sursa: Youtube/ TopTips News

Koide parcurge în prezent călare distanța între casa lui și centrul orașului Nagoya, unde s-a mutat când avea 107 ani pentru a fi mai aproape de fiica sa.

În pofida vârstei înaintate, acest japonez este capabil să meargă singur — deși restul timpului îl petrece în scaunul cu rotile—, să-și folosească propriii dinți în loc de proteză și să citească ziarul fără ochelari, a precizat organizația într-un comunicat.

Titlul de cea mai vârstnică femeie din lume a fost deținut tot de o japoneză, Misao Okawa, până la moartea ei în aprilie, cu puțin înainte să împlinească 117 ani. Actualul record este deținut de americanca Susannah Mushatt Jones, în vârstă de 116 ani, care locuiește în Brooklyn, New York.

Japonia este, după Monaco, țara cu cea mai mare speranță de viață, depășind 80 de ani atât la femei cât și la bărbați.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă