18.1 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO COREEA DE NORD: Realizări măreţe ale conducătorului iubit, secretomanie şi...

VIDEO COREEA DE NORD: Realizări măreţe ale conducătorului iubit, secretomanie şi lipsă de mâncare

Că regimul de la Phenian controlează tot şi ţine ascuns orice detaliu legat de viaţa nord-coreeanului de rand nu mai este o noutate pentru nimeni. Însa, după preluarea conducerii ţării de către Kim Jong-un ceva s-a schimbat în privinţa acestei optici. 

Noul lider nord-coreean a părut tot mai interesat să dezvăluie cum trăiesc oamenii în prezent, chiar dacă imaginile sunt în totalitate controlate de către regimul de la Phenian. 

Jurnaliştii de la CNN s-au numărat printre cei "privilegiaţi", ei având posibilitatea de a prezenta, cel mai des, imagini din Coreea de Nord. Ultimul exemplu este Will Ripley, căruia i-a fost permis să realizeze un reportaj despre cele mai recente proiecte inaugurate de Kim Jong-un în capitala Phenian, informează Medifax.

Reporterul CNN a fost lăsat să viziteze noul spital de pediatrie inaugurat în urmă cu şase luni în Phenian, unde copii beneficiază de locuri de joacă în sălile de aşteptare. Spitalul este dotat cu doar 300 de paturi, deşi în capitală trăiesc peste 2,5 milioane de locuitori.

De asemenea, CNN a putut vizita un nou parc acvatic de distracţii pentru locuitorii Phenianului. Potrivit documentelor oficiale, Kim Jong-un s-a ocupat personal de toate aspectele proiectului, care a fost finalizat în doar nouă luni, şi chiar i-a obligat pe oficiali de rang înalt să testeze toboganele de apă.

Asta, în timp ce milioane de nord-coreeni suferă de foame din cauza lipsei de hrană.

sursa: youtube.com/cnn

Cele mai citite

Portul american artificial și temporar din Gaza e gata pentru a livra asistența umanitară

Construcţia portului american artificial şi temporar din Fâşia Gaza, menit să faciliteze livrarea asistenţei umanitare, este finalizată, dar podul nu poate fi instalat din...

pergolele sunt refugiul perfect pentru relaxare

Munca este mai mult decât o necesitate. Prezentă inevitabil în viața de zi cu zi,...

Dispute pe salariu minim european. PSD anunță că se majorează din vară, PNL ar vrea discuții cu companiile

Implementarea salariului minim european trebuie finalizată până la sfârșitul anului, însă PSD promite să realizeze această majorare de la 1 iulie, în timp ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă