9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Cum și-a ademenit victimele atacatorul de 18 ani de la Munchen

VIDEO. Cum și-a ademenit victimele atacatorul de 18 ani de la Munchen

Atacatorul de la Munchen s-a documentat înainte de săvârșirea atacului de vineri seară, în urma căruia au murit 10 oameni, iar alți 27 au fost răniți, conform precizărilor Poliției din Munchen. Tânărul de 18 ani nu are, cel puțin aparent, legături cu Statul Islamic. 

Nu era un refugiat, s-a născut în Munchen, era instabil psihic și nu a fost motivat politic pentru comiterea atacului. Avea asupra lui un pistol Glock 17 semi-automat, neînregistrat. 

Poliția a descoperit în apartamentul său o carte cu titlul ”De ce omoară copiii: În mintea atacatorilor școlari” (tr., original – Amok Im Kopf, Warum Schüler töten). Polițiștii au adunat de la locul crimelor 300 de gloanțe, iar de la casa unde locuia cu părinții lui, mai multe calculatoare. 

Părinții lui sunt la Poliție, dar nu sunt încă interogați,pentru că sunt în stare de șoc. 

Citește și:  FOTO. Cine este atacatorul de la Munchen

Pentru a-și ademeni victimele, el a postat pe Facebook un anunț că la McDonalds se va da o masă gratuită. El a spart contul de Facebook al unei femei. 

Mesajul, în care îi chema pe oameni la mall, la ora 16.00, preciza ”vă vom oferi un meniu la alegere, dar nu foarte scump”. 

Unul dintre anchetatori, Robert Heimberger, a precizat că atacatorul a avut un plan pus la punct înainte de a trece la fapte. 

Citește și: VIDEO+FOTO. Atac armat la Munchen, cu 10 morți și 27 de răniți. Atacatorul, un tânăr german de origine iraniană, de 18 ani, s-a sinucis. Era obsedat de atacurile în masă și nu avea legături cu SI

Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...
Ultima oră
Pe aceeași temă