22.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Cutremur puternic în Taiwan: cel puțin cinci morți și peste 300...

VIDEO. Cutremur puternic în Taiwan: cel puțin cinci morți și peste 300 de răniți

Un seism puternic cu magnitudinea de 6,4 grade a făcut cel puțin cinci morți și peste 300 de răniți în sudul Taiwanului, informează Agerpres.

Puternicul seism a lovit sudul insulei sâmbătă, în jurul orei locale 04:00 (20:00 GMT vineri), provocând, potrivit unor responsabili, prăbușirea a patru imobile în orașul Tainan.

Un bebeluș de 10 zile și un bărbat de 40 de ani au fost descoperiți fără suflare printre dărâmăturile blocului turn cu 16 etaje, au indicat responsabili ai pompierilor. Echipele de salvare continuă căutările eventualilor supraviețuitori printre dărâmăturile imobilului de 16 etaje.

Mai mult de 200 de locatari ai imobilului au fost salvați în cursul dimineții de sâmbătă, dintre care 40 au fost spitalizați.

"Numărul exact al persoanelor care se aflau în clădire nu este clar pentru moment", a declarat ministrul de interne, Chen Wei-Jen, adăugând că s-ar putea ca majoritatea membrilor familiilor care locuiau în acest bloc de 16 etaje să fi revenit pentru vacanța de Anul Nou, marcat în 8 februarie.Potrivit unor oficiali taiwanezi, blocul avea 96 de apartamente și 256 de locatari.

Cel puțin 30 de persoane au fost salvate dintr-un alt imobil de șapte etaje.

Potrivit unor responsabili, 316 persoane au fost rănite în orașul Tainan, dintre care 60 au fost spitalizate.

Primul ministru Chang San-cheng s-a deplasat la fața locului.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 10 km, la 39 km nord-est de portul Kaohsing, al doilea loc ca mărime al Taiwanului, a indicat Institutul geologic american USGS. 

Centrul de alertă din Pacific a indicat că nu se așteaptă un tsunami.

Taiwanul, situat în apropiere de joncțiunea între două plăci tectonice, este afectat cu regularitate de cutremure de pământ.

Cele mai citite

Trafic de droguri la Craiova. Două persoane au fost reținute

La data de 15 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au luat o...

Șapte ambarcațiuni cu peste 400 de migranți au ajuns în Insulele Canare

Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite afirmă că, dintre cei 266.940 de migranți care au încercat să ajungă în Europa anul trecut, 97%...

Vești bune despre economie. S&P reconfirmă ratingul suveran al României și perspectiva stabilă

Agenţia de rating S&P a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung...
Ultima oră
Pe aceeași temă