14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO: Filmul împușcării copilului de 12 ani de către polițiști

VIDEO: Filmul împușcării copilului de 12 ani de către polițiști

Poliția din Cleveland (SUA) a făcut publică o înregistrare video în care este surprins momentul împușcării de către un agent a copilului de 12 ani care se juca la marginea unui parc cu un pistol de plastic.

Băiatul a fost ucis de poliţişti într-o zonă de joacă din Cleveland, în statul Ohio (SUA), pentru că ținea în mână un pistol cu bile ce semăna cu o armă reală.

Doi poliţişti au intervenit sâmbătă după-amiază într-o zonă de joacă în aer liber după ce au fost semnalaţi prin telefon în legătură cu prezenţa unei persoane înarmate cu un pistol care ia la ţintă trecătorii, potrivit unui comunicat difuzat sâmbătă de divizia de poliţie desemnată cu anchetarea folosirii forţei letale.

Cei doi poliţişti ajunşi la faţa locului i-ar fi cerut băiatului să ridice mâinile în aer dar acesta "ar fi ridicat mâinile spre şold pentru a lua pistolul", potrivit comunicatului.

Poliţiştii au deschis focul şi l-au lovit pe băiat în piept.

Potrivit cotidianului local Plain Dealer, el a murit duminică. Numele lui nu a fost dat publicităţii.

După mai multe focuri de armă, poliţiştii au realizat că "arma aflată în posesia suspectului în vârstă de 12 ani era un pistol de tip airsoft (cu bile) care seamănă cu un pistol semiautomat, cu siguranţa trasă", a afirmat poliţia.

Unul dintre poliţişti are mai puţin de un an de experienţă, iar celălalt zece ani, a declarat preşedintele unui sindicat al poliţiştilor pentru cotidian, mai arată sursa ciată.

Potrivit unei înregistrări telefonice, persoana care a sunat la poliţia a declarat că arma este "probabil de jucărie".

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă