9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Gafă diplomatică de proporții. Pe cine a ÎNJURAT ministrul rus de...

VIDEO. Gafă diplomatică de proporții. Pe cine a ÎNJURAT ministrul rus de Externe

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a devenit actorul principal într-un scandal diplomatic, după ce, în timpul unei conferințe la care a participat și omologul său din Arabia Saudită, Adel al-Jubeir, a fost auzit spunând ”tâmpiți nenorociți” (”fucking morons”), relatează Reuters. 

Astfel, ceea ce trebuia să fie o conferință despre criza din Siria și combaterea Statului Islamic s-a transformat într-o discuție pe rețelele de socializare privind gafa diplomatică a ministerului de Externe Serghei Lavrov. 

La cine se referea diplomatul

În timp ce aștepta traducerea în arabă a unei părți din conferință, Lavrov și-a verificat telefonul mobil, a luat notițe, și-a așezat ochelarii, s-a frecat pe frunte și pe urmă a zis încet ”Tâmpiți nenorociți”. Toată întâmplarea a fost surprinsă de camerele de filmat. 

Sursa: Youtube

Nu este cert la cine se referea Lavrov, iar purtătoarea lui de cuvânt, care era la conferință, a spus că ea nu l-a auzit pe ministru înjurând și că discuția cu omologul său din Arabia Saudită a mers bine. 

”Nu pot comenta ceea ce nu se referă la discuțiile celor doi. Interjecții, zgomote, strănuturi, cred că nu este necesar să comentăm cititul pe buze. Fiecare aude diferit”, a comentat ea. 

Totuși, cei doi nu au reușit să ajungă la un punct de vedere comun privind soarta președintelui sirian Bashar al-Assad.

Speculații pe rețelele de socializare

Chiar și un fost ambasador al SUA la Moscova s-a alăturat criticilor de pe rețelele de socializare, după ce lui Lavrov i-a scăpat niște vorbe care nu sunt specifice limbajului diplomatic. Astfel, Michael McFaul a răspuns unui comentariu în care se sugera că vorbele lui Lavrov erau adresate omologului său, Adel al-Jubeir. 

”Serios? Și el obișnuia să mă acuze pe mine de limbaj nediplomatic”, a scris McFaul pe Twitter. 

Fotograful și cameramanul de la Reuters a spus că Lavrov ar fi spus acele cuvinte către fotografi, care începuseră să îi facă poze atunci când își aranja ochelarii. 

Totuși, oamenii de pe rețelele de socializare au interpretat diferit. Un utilizator al Twitter a spus că din acest motiv Riadul va exploata și mai mult petrol și va scădea prețurile pentru a răni Rusia. 

Dacă remarca lui Lavrov a fost țintită către omologul său, acest lucru va reprezenta un mare motiv de rușine pentru Moscova, mai ales acum când a reînceput negocierile diplomatice cu privire la situația din Siria, notează Reuters. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă