14.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. GROAZĂ în Brazilia. Patru cutremure au precedat dubla rupere a barajului...

VIDEO. GROAZĂ în Brazilia. Patru cutremure au precedat dubla rupere a barajului unei mine

Patru cutremure de intensitate slabă au precedat dubla rupere a unui baraj al unei mine de fier din sudul Braziliei. Cel puţin o persoană a murit, iar alte cel puţin 12 au fost date dispărute, relatează DPA în pagina electronică, citată de Mediafax. 

Cele patru seisme au prezentat magnitudini de 2 până la 2,6, potrivit Centrului Seismologic de la Universitatea din Sao Paulo.

Potrivit primelor informaţii, cele două ruperi aproape simultane de joi s-ar fi soldat cu 17 morţi, iar cel puţin 20 de persoane ar fi fost date dispărute.

Operatorul minei Samarco a anunţat că 16 persoane au fost date dispărute.

Autorităţile în domeniul intervenţiei din statul Minas Gerais au raportat că a murit un bărbat.

Potrivit companiei, prin spărturile în baraj s-au scurs aproximativ 62 de milioane de metri cubi de noroaie, care au inundat parţial Bento Rodriguez, un sat situat la aproximativ 250 de kilometri nord de Rio de Janeiro, potrivit portalului de ştiri Estadao. Peste 70 de locuitori au fost răniţi.

Ploi puternice au încetinit eforturile de salvare vineri. Trei elicoptere şi un avion fără pilot căutau supravieţuitori pe dealurile din jurul localităţii. Căutarea cadavrelor urmează să înceapă abia după retragerea noroaielor, potrivit ziarului Folha de Sao Paulo.

Barajul reţinea noroaie de la o fosă de decantare a minei de fier Samarco.

O parte importantă a satului, cu aproximativ 500 de locuitori, a fost distrusă, potrivit presei locale.

Procuratura a deschis o anchetă.

Samarco, care se prezintă ca a zecea cea mai mare companie exportatoare din Brazilia, este deţinută în părţi egale de companiile braziliană Vale şi australiană BHP Billiton.

Cele mai citite

VIDEO Sebastian Burduja lansează un cântec împotriva lui Nicușor Dan: “Văd ruine când scot capul pe geam și Bucureștiul cum se spală în lighean”

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, a plasat pe internet un cântec care-l critică pe actualul primar general, Nicușor...

Cum condamnă ministerul lui Radu Oprea România la pierderi financiare. Falimentul LIDO, o societate deținută de statul român. Corupție la nivel Înalt?

Înalți demnitari, personaje controversate din Servicii și oameni din justiție se numără printre persoanele care luptă pentru falimentarea Lido SA, o companie în care...

Râmnicu Sărat sub asediul delapidărilor și neregulilor cu fonduri europene

Râmnicu Sărat, un oraș considerat până de curând un model de colaborare între autoritățile locale și organizațiile nonguvernamentale, se confruntă acum cu un...
Ultima oră
Pe aceeași temă