11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Imaginile surprinse din satelit confirmă că Templul Bel a fost distrus

VIDEO. Imaginile surprinse din satelit confirmă că Templul Bel a fost distrus

Templul Bel din Palmira a fost distrus, a confirmat, marți, Organizația Națiunilor Unite, conform BBC News. Imaginile surprinse din satelit arată că situl arheologic a fost distrus de către teroriștii din Statul Islamic,  deși un oficial sirian anunțase, luni, că structura de bază a sitului era intactă.

Astfel, potrivit imaginilor difuzate de Centrul de Cercetare al Națiunilor Unite, din situl vechi de 2000 de ani nu a mai rămas aproape nimic.

Citește și: Încă un sit arheologic din Palmira, DISTRUS de teroriștii din Statul Islamic

”Din păcate, imaginile obținute arată că sala principală a templului a fost distrusă”, a declarat, marți, șeful Centrului, Einar Bjorgo, pentru BBC.

El a mai precizat, totodată, că și mai multe coloane din apropierea templului au fost distruse.

Teroriștii din Statul Islamic au aruncat în aer, duminică, Templul Bel. Templul vechi de 2.000 de ani făcea parte din vestigiile oraşului antic Palmira, situat în centrul Siriei şi ocupat de gruparea Stat Islamic în luna mai.

Acesta este cel de-al doilea centru distrus de teroriștii din Statul Islamic.

Anterior, gruparea teroristă a difuzat  imagini de propagandă care prezentau militanţii săi în timp ce aruncau în aer un alt templu din oraşul antic, Baal Shamin, vechi de 2.000 de ani.

 

 

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă