27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO: Întâlnire Donald Trump - Justin Trudeau la Casa Albă

VIDEO: Întâlnire Donald Trump – Justin Trudeau la Casa Albă

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, l-a primit, luni după-amiază, la Casa Albă, pe premierul Canadei, Justin Trudeau. Unul dintre subiectele de pe agenda oficială vizează viitoarele relaţii economice dintre Ottawa şi Washington, informează Reuters.

Justin Trudeau a a promis să discute cu „francheţe şi respect” cu noul ocupant al Casei Albe. „Canada va rămâne întotdeauna fidelă valorilor sale, care ne-au făcut o ţară extraordinară, un loc de deschidere şi respect”, a subliniat el vineri la Yellowknife.

Legăturile economice dintre cele două ţări imense, care au cea mai lungă frontieră din lume între cele două state, sunt extrem de importante: trei sferturi dintre exporturile canadiene sunt destinate vecinului sudic, iar Canada este principala destinaţie de export pentru 30 de state americane.

Renegocierea tratatului NAFTA de liber-schimb cu Canada şi Mexicul se anunţă un subiect delicat în cadrul întâlnirii de la Casa Albă.  Susţinător fervent al liberului-schimb, premierul canadian a avertizat în campania electorală americană în legătură cu izolarea şi protecţionismul.

Un alt subiect dificil se anunţă schimbarea climatică. Trump s-a înconjurat de figuri sceptice în privinţa încălzirii globale, în timp ce Trudeau a militat pentru măsuri care să contracareze fenomenul şi a semnat cu entuziasm Acordul Climatic de la Paris.

Premierul canadian este al treilea lider străin primit de noul preşedinte republican, după premierul britanic Theresa May şi cel japonez, Shinzo Abe.

Cele mai citite

În această săptămână aflăm finalistele Cupei României. Avancronica celor două partide

În această săptămână sunt programate cele două meciuri din semifinalele Cupei României. Pentru un loc în ultimul act al competiției Corvinul Hunedoara se va...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...
Ultima oră
Pe aceeași temă