21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Lupta pentru preşedinţia SUA se duce în analize medicale. Donald Trump...

VIDEO. Lupta pentru preşedinţia SUA se duce în analize medicale. Donald Trump şi le prezintă într-un show TV marca Dr Oz, după ce ale lui Hillary Clinton au fost publicate

O parte din rezultatele ultimului control medical al lui Donald Trump vor fi prezentate într-un episod al show-ului TV Dr. Oz, pe care magnatul l-a înregistrat miercuri şi care va fi difuzat joi. Dezvăluirile lui Trump vin după ce medicul contracandidatei sale, Hillary Clinton, a dat publicităţii o scrisoare de două pagini, care reflectă starea bună de sănătate a fostei prime doamne a SUA.

Candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, a dezvăluit miercuri seara o parte dintre rezultatele ultimului control medical la care a fost supus, transmite DPA, preluată de Agerpres. El a înregistrat un episod din show-ul TV pe teme medicale Dr Oz, care potrivit staffului său de campanie, ar fi urmat să fie difuzat abia joi, dar din care au apărut fragmente la scurtă vreme după filmare.

Trump a făcut pasul la scurt timp după ce dr. Lisa Bardack, medicul curant al contracandidatei sale, democrata Hillary Clinton, a înmânat presei o scrisoare de două pagini cu ceva mai multe detalii despre starea de sănătate a acesteia.

Candidatul republican, întrebat de moderatorul emisiunii de televiziune, dr. Mehmet Oz, dacă își va face publice analizele medicale, a surprins răspunzând: “Păi, n-am nicio problemă să fac asta. Le am chiar aici”, după care a întrebat publicul: “S-o fac?”. Trump i-a înmânat apoi gazdei un raport al medicului său personal, dr. Harold N. Bornstein, care arăta că ia un medicament pentru reducerea nivelului colesterolului și că, la o înălțime de 1,87 m, cântărește 107 kg, cu 13 kg peste greutatea ideală potrivit standardelor medicale uzuale. După aceea, el a afirmat că ar dori să slăbească vreo șapte kg, dar altfel se simte “azi la fel de bine ca la 30 de ani”.

Citeşte şi Hillary Clinton are pneumonie, Trump speculează

Tot miercuri, medicul curant al candidatei democrate la președinția SUA, Hillary Clinton, a declarat că aceasta are o stare de sănătate bună, care îi permite să îndeplinească atribuțiile prezidențiale, transmit agențiile internaționale de presă.

Într-o scrisoare de două pagini transmisă presei, dr. Lisa Bardack afirmă că Clinton a suferit de o formă necontagioasă de pneumonie și i s-a prescris un tratament cu antibiotice, informează AFP. Restul examinării fizice complete a dat rezultate normale, iar starea mintală este foarte bună. Recuperarea decurge bine, pacienta se odihnește, se mai arată în document, potrivit unor citate preluate de EFE. Reuters adaugă, din aceeași sursă, că tensiunea sangvină și colesterolul sunt la niveluri normale, iar medicația curentă a lui Clinton include un tratament pentru insuficiență tiroidiană și un anticoagulant, ca urmare a unui cheag de sânge diagnosticat în 2012.

Stafful de campanie al candidatei democrate anunțase deja că aceasta are pneumonie bacteriană, iar scrisoarea medicală care urma să fie publicată în cursul zilei urma să conțină și date privind tensiunea sanguină și nivelul colesterolului. Clinton a fost diagnosticată vinerea trecută, iar duminică s-a simțit vizibil rău la un eveniment public de la New York, dedicat comemorării atentatelor de la 11 septembrie. Inițial, ea a comunicat că se va odihni până vineri, dar ulterior a anunțat că își va relua campania joi.

Scrisoarea dr. Bardack arată că nu există niciun risc de contagiune a publicului la evenimentele de campanie și strângere de fonduri și nu a existat nici înainte de diagnosticarea infecției, cu ajutorul unei tomografii toracice. Reuters menționează că antibioticele se prescriu doar pentru pneumonii bacteriene, nu și pentru cele virale, care se transmit mult mai ușor. Durata tratamentului este de 10 zile.

Citeşte şi Hillary Clinton se simte bine şi abia aşteaptă să-şi reia campania: Duminică am avut o ameţeală

Înainte de anunțul medical oficial, un sondaj de opinie realizat de firma Morning Consult, citat de agenția Xinhua, arăta că jumătate din alegătorii americani înregistrați nu cred informațiile medicale publicate de Clinton. Numai 37% din ei sunt însă sceptici cu privire la anunțul privind starea de sănătate a candidatului republican Donald Trump, deși s-a aflat că medicul care l-a declarat sumar “cel mai sănătos om” care ar putea fi ales președinte a scris documentul de o pagină în numai cinci minute.

Un alt sondaj de opinie, realizat de Reuters/Ipsos și publicat tot miercuri, arăta că jumătate din adulții americani sunt foarte preocupați de alte două probleme majore ale lui Hillary Clinton: utilizarea unui server privat pentru corespondența electronică oficială, în timpul mandatului ei de secretar de stat (2009-2013), și donațiile din aceeași perioadă către fundația caritabilă a familiei Clinton.

Citeşte şi VIDEO. Hillary Clinton a ameţit la comemorarea victimelor 9/11. Are pneumonie, dar se reface rapid, spune medicul

Cele mai citite

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...
Ultima oră
Pe aceeași temă