16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO: Manechinele unor lideri israelieni, spânzurate de un primar maghiar

VIDEO: Manechinele unor lideri israelieni, spânzurate de un primar maghiar

Un primar maghiar a spânzurat maniechinele unor lideri israelieni în piața localității și a postat, luni, înregistrarea video pe internet. Reacția Israelului nu s-a lăsata șteptată, iar ambasadorul Israelului în Ungaria a cerut, marţi, Guvernului ungar să deschidă o anchetă în acest caz. Primarul respectiv este un apropiat al partidului de extremă dreapta Jobbik, această organizație fiind cea care a ordonat spânzurarea manechinelor.

Mihaly Zoltan Orosz, primarul localităţii Erpatak, a fost filmat în timp ce ordona spânzurarea unor manechine reprezentându-i pe premierul israelian Benjamin Netanyahu şi fostul preşedinte Shimon Peres, în semn de protest faţă de conflictul din Fâşia Gaza, explică Mediafax.

"Conducerea Israelului este în serviciul Antihristului", a afirmat Mihaly Orosz, care poate fi auzit într-o înregistrare video difuzată pe Internet.

"Guvernul Ungariei trebuie să acţioneze acum pentru a stopa aceste acte extrem de periculoase", a cerut marţi ambasadorului Israelului la Budapesta, Ilan Mor, într-un comunicat.

"Sunt convins că o anchetă în acest caz va începe cât mai curând posibil", a adăugat el.

Ministrul ungar de Externe a condamnat acest incident, denunţând într-un comunicat, luni, utilizarea conflictului de către primar pentru a "incita la ură", mai arată Mediafax.

Primar al localităţii Erpatak din 2005, Orosz nu este membru al Jobbik, dar este apropiat de acest partid de extremă dreapta, a treia forţă politică în Ungaria şi cunoscut pentru discursul său rasist, antisemit şi antiromi.

Cele mai citite

Spitalul “Foişor”, actualizare cu privire la starea de sănătate a lui Florin Piersic

Actorul Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic vineri, starea sa generală fiind stabilă, fără modificări semnificative faţă de zilele anterioare, au informat reprezentanţii Spitalului...

Ciucu o are mai mică decât Nicușor Dan, dar Cloptilde Armand îi bate pe toți. (vorbim de iarbă)

Rezultatul campionului Nicușor Dan / Foto: Laurențiu Mușoiu Metrul tâmplarului rămâne cea mai credibilă sursă, în continuare. Acest instrument a pus capac unei mari dileme...

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...
Ultima oră
Pe aceeași temă