15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Marina Americană a testat arme cu laser pe mare

VIDEO. Marina Americană a testat arme cu laser pe mare

Marina americană a testat pentru prima dată o armă cu laser, cu ajutorul căreia a dat foc motorului unei ambarcaţiuni pe mare, informează Mediafax.

Arma care funcţionează cu ajutorul tehnologiei HEL (High Energy Laser) a fost amplasată la bordul unei nave de apărare, de unde s-a tras asupra unei ambarcaţiuni de test, informează huffingtonpost.com.

Arma cu laser a fost realizată de Oficiul american de Cercetare Navală. Deşi teste similare au fost realizate în trecut pe uscat, aceasta este pentru prima dată când arma a fost folosită pe mare, între două ambarcaţiuni.

Conform BBC, aerul umed de pe mare reduce puterea laserului, însă imaginile arată cum arma reuşeşte să aprindă barca în câteva secunde.

Noul sistem de apărare ar putea fi folosit pentru apărarea navală, fiind capabil să tragă cu viteza luminii, mult mai repede decât armele convenţionale.

Cele mai citite

Nicuşor Dan şi Dreapta Unită au depus candidaturile la Bucureşti

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a depus joi candidatura pentru un nou mandat, iar alături de el s-au aflat liderii Alianţei Dreapta Unită, care au...

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă