10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Mărturii șocante ale victimelor atacului de la Nisa: Bucăţi de trupuri...

VIDEO. Mărturii șocante ale victimelor atacului de la Nisa: Bucăţi de trupuri omeneşti zburau peste tot

Martorii descriu scenele de teroare şi haos de la Nisa din momentul în care camionul a intrat direct peste familii întregi, ca şi cum ar fi fost o bilă de bowling pe aleea spre popice.

Un camion alb „a intrat în viteză maximă persoanele care se pregăteau să părăseacă promenada la sfârşitul focului de artificii”, povesteşte Robert Holloway, jurnalist la France Presse. „Camionul a trecut exact pe lângă mine şi nu am avut decât câteva secunde pentru a mă feri”, a spus bărbatul încă şocat. „Am sărit într-o parte”, pentru a evita camionul. „Bucăţi de braţe zburau peste tot şi a trebuit să-mi acopăr faţa”, a continuat el.

A urmat „un haos absolut”. „Oamenii urlau, continuă el, demonstrând că au înţeles imediat „că un camion de această mprime cu o traiectorie dreaptă” nu poate fi decât „un act total deliberat”.

Citeşte şi FOTO, VIDEO. ATENTAT la Nisa, de Ziua Națională a Franței. Un camion a intrat în mulțime. 84 de persoane au murit. Starea de alertă, prelungită cu încă trei luni

„Nimeni nu înţelegea de ce”, spune un alt martor filmat de un post local de televiziune. „Se auzea motorul camionului, oamenii cădeau loviţi şi nimeni nu înţelegea…”

O jurnalistă iraniană, Maryam Violet, aflată în vacanţă la Nisa, a declarat pentru The Guardian că a văzut camionul intrând peste oamenii care se aflau pe aleea pietonală imediat după focul de artificii. „Toată lumea era complet şocată; am văzut cum deodată oamenii au început să fugă şi să ţipe. Lumea striga „este un atac terorist, este un atac terorist”. Era clar că şoferul făcea asta intenţionat.”, a spus ea. Tânăra mai povesteşte că a mers aproape un kilometru şi jumătate şi peste tot erau cadavre. „Cred că erau peste 30 de morţi pe jos şi o mulţime de oameni răniţi. Trupurile decedaţilor erau acoperite cu cearşafuri albastre. Am văzut două surori şi un frate din Polonia care-şi plângeau alţi doi fraţi.” 

Citeşte şi FOTO: Oroare din nou – aşa descrie presa internaţională atacul de la Nisa

Jurnalista iraniană mai spune şi că erau foarte mulţi musulmani printre victime, pentru că a văzut eşarfe musulmane şi a auzit oameni vorbind în arabă, jelindu-şi rudele ucise. Proprietarul unui restaurant de pe plajă povesteşte cum a adăpostit o grămadă de oameni panicaţi care fugeau şi ţipau.

Melina Macri, de 40 de ani, era pe plajă şi s-a refugiat împreună cu o mulţime de oameni într-un hangar. Ea povestit publicaţiei Le Monde:

„Am văzut oameni fugind pe plajă strigând „Se trage, fugiţi!” aşa că am început să fugim şi noi fără să ştim de ce. O mişcare de panică incredibilă… Am încercat să intrăm în hotelul Mercur, dar uşile erau închise şi era plin de oameni refugiaţi în interior, ala că am continuat să fugim până când un bărbat ne-a deschis uşile unui hangar… Eram aproximativ 150 de persoane şi am rămas acolo o oră şi jumătate.”

Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă