10 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Pentagonul, nemulţumit de relatarea presei ruse despre survolarea unui distrugător american....

VIDEO. Pentagonul, nemulţumit de relatarea presei ruse despre survolarea unui distrugător american. Ce înregistrare a publicat

Pentagonul a publicat luni, într-un gest mai puţin obişnuit, o înregistrare video cu un bombardier rus de tip Su-24 care trece în zbor prin dreapta distrugătorului USS Ross, în Marea Neagră, exprimându-şi nemulţumirea faţă de felul în care presa rusă a scris despre acest lucru, informează Mediafax.

USS Ross se afla la 25 de mile depărtare de coastele Crimeei, în apele internaţionale, în momentul în care s-au apropiat cele şase avioane de tip Su-24.

Avioanele ruseşti nu erau înarmate, potrivit unui oficial american din domeniul Apărării, iar cazul este considerat “de rutină”.

Unele publicaţii ruseşti au scris că avionul rusesc a obligat distrugătorul american să părăsească apele teritoriale ruseşti în largul Crimeei. Însă Marina Statelor Unite afirmă că USS Ross nu şi-a schimbat cursul, aşa cum a scris presa, ci şi-a continuat misiunea, în apele internaţionale.

În înregistrare, făcută publică de către Forţele navale americane în Europa, apare un avion rusesc care zboară la aproximativ 500 de metri de distrugător, la aproximativ 180 de metri altitudine.

Marina a precizat că a făcut publică înregistrarea pentru a contrazice relatări din presa rusă.

Incidentul a avut loc după ce secretarul american al Apărării Ashton Carter a avertizat în legătură cu pericolul unei ofensive în această vară din partea separatiştilor proruşi care au ocupat Peninsula ucraineană Crimeea.

“Monitorizăm activităţile ruseşti, activităţile separatiştilor. Există o posibilitate şi un pericol grav”, a declarat Carter într-un interviu pentru BBC, publicat luni.

 

Cele mai citite

România vrea să fie partener cu Qatar și cu SUA pentru restabilirea păcii în Orientul Mijlociu

România vrea să fie partener cu SUA și cu statul Qatar pentru a obține restabilirea păcii în Orientul Mijlociu, a declarat premierul Marcel Ciolacu,...

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...

Ciolacu s-a întâlnit cu românii din Qatar: “Sunt ferm convins că în Qatar câștigați mult mai bine”

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în fruntea unei delegații guvernamentale în Qatar, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiește în această țară...
Ultima oră
Pe aceeași temă