14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO: Președintele Barack Obama a grațiat un curcan de Ziua Recunoștinței

VIDEO: Președintele Barack Obama a grațiat un curcan de Ziua Recunoștinței

Președintele Barack Obama a grațiat simbolic, miercuri, un curcan – fel de mâncare obligatoriu pe masa americanilor de Ziua Recunoștinței. Tradiția, veche de zeci de ani a început oficial cu președintele George H.W Bush, însă poveștile datează încă din vremea lui Abraham Lincoln, scrie The Guardian. 

"America este la urma urmei țara celei de-a doua șanse. Acest curcan și-a câștigat dreptul să își trăiască confortabil restul vieții", a spus președintele american în cadrul unei ceremonii organizate în grădinile Casei Albe.

De fapt, curcanul a fost o frumoasă curcă albă, pe nume Abe. 

Obama a spus că și el consideră că tradiția este puțin absurdă și le-a mulțumit fetelor lui pentru că au fost alături de el. 

"Unii consideră această tradiție puțin absurdă…Și eu. Dar îmi place foarte mult această ocazie pentru că pot ura Americii o Zi a Recunoștinței fericită. Vreau să le mulțumesc publicei Maliei și Sashei pentru că sunt alături de mine aici. Ele fac acest lucru pentru mine, nu pentru că le-ar face plăcere", a adăugat Obama.

A fost a 68-a ceremonie de acest tip la Casa Albă. Federația națională a crescătorilor de curci oferă câte o pasăre președintelui din vremea lui Harry Truman, după al Doilea Război Mondial.

Originea tradiției este nesigură. Unii asigură că John F. Kennedy a fost primul președinte care s-a arătat mărinimos când i s-a adus o pasăre la Casa Albă, în noiembrie 1963 (ceremonia a avut loc cu trei zile înaintea asasinării sale), iar alții susțin că de la George Bush tatăl, în 1989, președinții au luat obiceiul de a-și exercita "dreptul de grațiere" asupra unei curci.

Sursa: Youtube/ The White House

Sărbătoare de familie prin excelență, #Thanksgiving se celebrează în Statele Unite anual, în ultima zi de joi din luna noiembrie. Ea își are rădăcinile în primii ani ai colonizării, la începutul secolului al XVII-lea, când europenii recent instalați pe continentul american i-au mulțumit lui Dumnezeu, spune tradiția, pentru abundența recoltelor și ajutorul acordat de indieni.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă