10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Prima dezbatere televizată Hillary Clinton-Donald Trump, așteptată luni seară. Trump a...

VIDEO. Prima dezbatere televizată Hillary Clinton-Donald Trump, așteptată luni seară. Trump a amenințat că va invită o fostă amantă a lui Bill Clinton

Luni seara este aşteptată prima dezbatere prezidențială televizată între Hillary Clinton, candidatul democrat la alegerile prezidențiale din Statele Unite, și contracandidatul său republican Donald Trump. Fiecare tabără dispune de mai multe sute de locuri în sală, iar  alegerea invitaților este întotdeauna o misiune extrem de sensibilă, notează AFP, preluată de Hotnews.ro. Presiunea a urcat simțitor în ultimele ore dinaintea dezbaterii, mai scriu jurnaliștii francezi. 

Clinton și Trump se vor află luni seară față în față, într-o prima dezbatere televizată dintr-un total de trei. 
  
Hillary Clinton este cotată că favorită în cel mai recent sondaj de opinie, dat publicității săptămâna trecută de CNN, cu 45% din preferinţele de vot ale americanilor, având un avans de 6% în față contracandidatului sau republican, Donald Trump (39%). Sondajele de opinie au arătat însă că avansul pe care Hillary Clinton îl are asupra miliardarului scade constant. 

Cu câteva ore înaintea dezbaterii, Donald Trump a amenințat că o va invită în emisiune pe Gennifer Flowers, o fostă amantă a lui Bill Clinton, soțul candidatei democrate. În timp ce Gennifer Flowers, care a avut o legătură cu Bill Clinton la finalul anilor ’70, a declarat că ar putea veni la dezbatere, șefa de campanie a lui Trump nu a putut confirmă prezența acesteia. 

Cotidianul New York Times, care a anunțat sâmbătă într-un editorial că o susține pe candidată democrată Hillary Clinton în alegerile pentru Casă Albă, spunând că este mai calificată decât rivalul ei republican Donald Trump în gestionarea provocărilor cu care se confruntă Statele Unite,a admis că greșelile făcute de Clinton au denaturat percepțiile asupra caracterului sau, dar a lăudat muncă să în restabilirea credibilității SUA în afacerile externe în calitate de secretar de stat și în sprijinirea copiilor, femeilor și familiilor de-a lungul carierei sale. 
New York Times o descrie pe Hillary Clinton drept “unul dintre cei mai tenace politicieni ai generației sale”, spunând că ea a arătat o bună stăpânire a politicii și nuanțelor diplomației, construindu-și în același timp o reputație de persoană cu tărie de caracter. 
“Doamnă Clinton s-a arătat a fi o realistă care consideră că America pur și simplu nu poate să se retragă în spatele oceanelor și zidurilor, ci trebuie să se angajeze cu încredere în lume pentru a-și proteja interesele și pentru a-și respectă valorile”, a comentat cotidianul american. 
NY Times a mai arătat că decizia lui Hillary Clinton de a folosi un server de email privat pentru muncă guvernamentală în perioadă în care a fost secretar de srar merită atenția pe care a primit-o în campanie, însă atunci când această problemă este pusă lângă adevăratele provocări cu care se confruntă SUA, pare ceva “demn de biroul de informații utile”. 
Pus alături de aceste provocări, Trump “se micșorează la adevăratele sale proporții de program de reality tv de pe un ecran de televizor”, a scris NY Times, promițând un nou editorial luni în care va explică “de ce credem că domnul Trump este cel mai rău candidat nominalizat de un partid important în întreagă istoria a Americii moderne”.   

Cele mai citite

VIDEO. Tensiuni la Paris. Confruntare tensionată între susținătorii Israelului și cei ai Gaza

Tensiunile la cote maxime în fața prestigioasei universități Sciences Po din Paris din cauza războiului din Gaza, în timp ce manifestanți pro-israelieni au venit...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă