23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO: Prince, omagiat în orașul natal. Clopotele primăriei din Minneapolis au interpretat...

VIDEO: Prince, omagiat în orașul natal. Clopotele primăriei din Minneapolis au interpretat cele mai cunoscute piese ale artistului

Primăria orașului natal al lui Prince, Minneapolis, i-a adus un omagiu inedit artistului care a decedat joia trecută. Astfel, clopotele instituției au interpretat, duminică, cele mai renumite piese ale cântărețului, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Tony Hill, preşedinte ale asociaţiei care a organizează benevol circa 60 de concerte cu clopotele, a cântat „Kiss” şi „1999″, mare hit la trecerea în anul 2000, sau „Nothing compares 2 U” pe o claviatură cu două octave, conectată la clopotele primăriei, o clădire veche de un secol.

Un mare număr de fani s-au recules în ploaie, ascultând concertul de o jumătate de oră din oraşul aflat în preajma Marilor Lacuri. 

Citește și: FOTO. Cinci povești bizare despre cântărețul Prince

Hill a spus că i-a fost dificil să aleagă din repertoriul cântăreţului piese care să poată fi interpretate pe claviatura clopotelor. „Sunt aproape sigur că aceste piese nu au fost cântate niciodată de clopotele noastre”, a spus el, regretând că face acest lucru cu o ocazie extrem de tristă.

Cântăreţul american Prince, decedat joi la 57 de ani în apropiere de Minneapolis, a fost găsit în stare de inconştienţă într-un lift al studiourilor de înregistrare situate în reşedinţa sa, informează AFP. 

Prince s-a făcut remarcat în Minneapolis (statul Minnesota), la sfârşitul anilor 1970, abordând un stil original care combină influenţele funk, rock şi pop. Albumul său din 1980, „Dirty Mind”, i-a adus aprecierea din partea publicului, iar albumul „1999″, lansat doi ani mai târziu, a avut un succes răsunător.

Albumul „Purple Rain” şi filmul cu acelaşi titlu, lansate în 1984, i-au adus celebritatea pe plan mondial. Acest disc s-a menţinut 24 de săptămâni în fruntea topurilor americane şi conţine, în afara piesei care îi dă titlul, alte două mari hituri – „Let’s Go Crazy” şi „When Doves Cry”.

„Purple Rain” a fost recompensat cu două premii Grammy, iar filmul omonim, regizat de Albert Magnoli, a primit Oscarul pentru cea mai bună coloană sonoră originală.

Citește și: BBC: De ce mor tot mai multe celebrități

În anii 1990, Prince a avut o serie de dispute cu casa de discuri care îi producea albumele şi, pentru o vreme, a ales să fie recunoscut printr-un simbol. Ulterior, Prince şi-a reluat numele şi a revenit în fruntea topurilor muzicale cu albume precum „Musicology” (2004), „3121″ (2006) şi  „LOtUSFLOW3R” (2009).

Cele mai citite

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă