15.7 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Prințul Albert și prințesa Charlene și-au botezat gemenii

VIDEO. Prințul Albert și prințesa Charlene și-au botezat gemenii

Prinții de Monaco au fost botezați, informează Mediafax

Bebeluşii au primit titlurile unor vechi domenii ale familiei Grimaldi, astfel încât Jacques este marchiz de Baux (în Provence) şi Gabriella, contesă de Carladès (în Auvergne).

Prinţul Albert şi prinţesa Charlene şi-au botezat gemenii, la exact cinci luni de la naştere. Ceremonia religioasă a avut loc la Catedrala din Monaco, iar la eveniment au participat membrii familiei princiare şi numeroşi invitaţi. Biserica a fost decorată pentru acest eveniment cu 6.000 de flori albe, potrivit Digi24.

Gemenii au naşi diferiţi de botez, băiatul din partea tatălui, iar fetiţa din partea mamei. După ce au fost creştinaţi, iar părinţii lor au completat toate documentele necesare, prinţul Jacques şi prinţesa Gabriella au făcut prima lor baie de mulţime. Copilașii au fost prezentaţi mulţimii adunate în faţa catedralei, de către părinţii lor.

Mii de oameni s-au adunat duminică dimineaţă în faţa catedralei pentru a încerca să vadă chipurile gemenilor princiari, iar un ecran imens a fost amplasat în piaţa din faţa palatului din Monaco.

Citește și: Prinţul Albert al II-lea de Monaco şi soţia sa Charlène au devenit părinți de gemeni 

Prinţul Jacques şi prinţesa Gabriella s-au născut pe 10 decembrie, anul trecut.

La botezul gemenilor au participat, printre alţii, membri ai familiei regale a principatului – prinţesa Caroline, acompaniată de fiii săi, Andrea şi Pierre, şi de fiica sa mai mică, Alexandra, precum şi prinţesa Stephanie şi fiicele sale Pauline Ducruet şi Camille Gottlieb. La eveniment au participat şi părinţii prinţesei de Monaco, Lynette şi Michael Whittstock, precum şi fratele acesteia Sean.

O ceremonie de decorare este programată după slujba religioasă, în Salon des Glaces, unde prinţul moştenitor Jacques va primi Marea Cruce a Ordinului Grimaldi, iar prinţesa Gabriella va fi numită Mare Ofţer al Ordinului Grimaldi.

Albert de Monaco mai are doi copii, născuţi în afara căsătoriei, pe care i-a recunoscut oficial după urcarea pe tron. Însă niciunul nu are drept de succesiune.

 

Cele mai citite

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...

Elicopterul președintelui Iranului a aterizat forțat. Nu se cunoaște starea liderului iranian

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...
Ultima oră
Pe aceeași temă