14.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Protest INEDIT în Cehia. O pereche de CHILOȚI uriași, atârnată pe...

VIDEO. Protest INEDIT în Cehia. O pereche de CHILOȚI uriași, atârnată pe acoperișul Președinției

Un grup de activiști cehi au înlocuit steagul arborat pe acoperișul sediului președinției din Praga cu o pereche de chiloți roșii uriași, pentru a protesta față de politicile președintelui Milos Zeman, scrie Deutsche Welle

Activiștii au spus că au protestat față de politicile președintelui ceh, dintre care au menționat faptul că Zeman nu le permite copiilor cu nevoi speciale să studieze alături de copiii sănătoși.

Steagul unui ”bărbat care nu are rușine”

Chiloții roșii sunt steagul potrivit pentru ”un bărbat care nu are rușine”, a spus grupul, cunoscut sub numele de Ztohoven.

Sursa: Youtube/ WorldNews

Activiștii, care au urcat chiloții pe acoperișul președinției după ce au spus că sunt instalatori pentru a intra în clădire, au subliniat că au ales culoarea roșie, deoarece aceasta este culoarea steagului chinez. Zeman a fost recent în China, unde i-a lăudat pe liderii țării.

Trei persoane au fost reținute în urma incidentului de la Castelul din Praga, potrivit poliției din Cehia. Forţele de ordine au declarat că bărbaţii riscă să fie privați de libertate pentru profanarea simbolurilor de stat.

Reacția președinției

Purtătorul de cuvânt al președinției, Jiri Ovcacek, a condamnat incidentul și a denunțat lipsa de respect față de simbolurile statului.

”Am doar cuvinte de dispreț și repulsie”, a scris Ovcacek pe Facebook.

Președintele Cehiei a stârnit, recent, controverse când a spus că refugiații vor aduce acțiuni teroriste și boli în Europa. De asemenea, recent, un alt grup a aruncat cu ouă în președinte, după ce a luat partea Rusiei în criza din Ucraina.

Organizația Ztohoven a devenit faimoasă, după ce au spart, în 2007, rețeaua televiziunii naționale cehe pentru a arăta o explozie nucleară falsă. 

Sursa: Youtube/ wowes777

 

 

 

Cele mai citite

De la Expoziția Dali, la spiritul “vitraliului în 8”

În toiul unui Florar (cum i se mai zice popular lunii mai), am uitat să ne bucurăm ochii și să ne fericim sufletul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă