15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO UCRAINA: Autorităţile au descoperit prima groapă comună cu victime ale...

VIDEO UCRAINA: Autorităţile au descoperit prima groapă comună cu victime ale rebelilor pro-rusi la Slaviansk

Autorităţile de la Kiev susţin că au descoperit prima groapă comună cu victime ale rebelilor pro-rusi la Slaviansk  în care s-ar putea afla aproximativ 20 de cadavre, printre care şi trupurile a cel puţin patru civili, informează Mediafax.

Timp de trei luni rebelii separatişti au stăpânit oraşul şi zeci de oameni au dispărut în această perioadă. Soarta lor iese de abia acum la iveala prin descoperirea primei gropi comune .

 "Ştim că există şi alte gropi ca aceasta în oraş, dar nu ştim unde se află, iar aceasta este prima pe care o deschidem", a declarat Anton Gheraşcenko, un consilier al ministrului ucrainean de Interne, care a prezidat o ceremonie la faţa locului joi. "Ştim că aici au fost îngropaţi, în groapa comună, patru protestanţi nevinovaţi care au fost torturaţi de către rebeli", a continuat el.

Autorităţile de la Kiev, care anchetează asupra dispariţiei unor locuitori după ce au preluat controlul asupra oraşului, la începutul lui iulie, afirmă că în groapă s-ar putea afla aproximativ 20 de cadavre, inclusiv ale unor combatanţi rebeli. Primele patru cadavre scoase din groapa comună joi urmează să fie transportate în vederea efectuării unor analize ADN.

Imaginile prezentate ca dovadă de autorităţile de la Kiev au fost filmate de Human Rights Watch şi au fost difuzate de CNN.

video: youtube.com

Cele mai citite

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă