9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO+FOTO. O surpare enormă de teren provoacă haos în orașul nipon Fukuoka

VIDEO+FOTO. O surpare enormă de teren provoacă haos în orașul nipon Fukuoka

O surpare masivă de teren, de circa 300 de metri pătrați, în centrul orașului japonez Fukuoka (sud-vestul țării), a provocat marți întreruperi ale traficului și electricității și a dus la evacuarea zonelor învecinate, relevă agenția EFE, preluată de Agerpres.

În ciuda dimensiunilor surpării, autoritățile nu au informat despre existența vreunui rănit, însă există temerea că gaura se va mări și va afecta edificiile și structurile din apropiere, adaugă sursa citată.

Autoritățile din Fukuoka, al cincilea mare oraș din Japonia (1,4 milioane de locuitori), suspectează că surparea a fost provocată de lucrările de extindere a unei linii de metrou, a informat agenția Kyodo.

Pavajul a început să se scufunde la intersecția a două importante bulevarde, în fața gării Hakata, cea mai mare din oraș, în jurul orei 5.15 locale.

Gaura s-a mărit progresiv până a cuprins practic toată intersecția (circa 20 de metri lățime și 15 lungime) și a obligat poliția să evacueze edificiile și zonele din jurul enormei gropi, care a început să se umple cu apă provenind de la canalizarea subterană.

Autoritățile cred că unele clădiri ar putea fi în pericol să se prăbușească.

Fiind vorba de una dintre principalele artere ale orașului, incidentul a provocat importante întreruperi ale traficului și a lăsat mai mult de o sută de case fără lumină.

Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii Această vacanță (27 aprilie-7 mai) va cuprinde atât ziua de 1 mai, cât și...
Ultima oră
Pe aceeași temă