15 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO+FOTO. Uraganul Matthew a făcut ravagii în Haiti şi se îndreaptă spre...

VIDEO+FOTO. Uraganul Matthew a făcut ravagii în Haiti şi se îndreaptă spre Florida. Peste 300 de oameni au murit şi zeci de mii de case au fost distruse

Cel mai puternic uragan din Caraibe, Matthew, a fost ridicat la gradul 4, al doilea ca mărime din clasificarea uraganelor. A ucis 339 de oameni în Haiti şi acum se îndreaptă spre Florida, scrie BBC. La ora 3:00 GMT uragnul se afla la aproape 60 de km est de Plaja West Palm din Florida şi se deplasa cu aproximativ 20 km/h.

În oraşul Jeremie din Haiti 80% dintre clădiri au fost distruse, iar în sudul insulei peste 30.000 de case au fost rase de pe faţa pământului.

Copacii şi liniile de înaltă tensiune au fost rupte, iar satele de pescari de pe coastele sudice au fost răvăşite de molozul aruncat în toate direcţiile şi de apele învolburate.

 

Furtuna avansează acum spre nord și va lovi din plin statul american Florida. Vântul bate cu cel puţin 210 kilometri pe oră, ceea ce face din Matthew cel mai puternic uragan care ameninţă direct Statele Unite în ultimii 10 ani. Cel puţin 12 milioane de americani sunt în calea uraganului Matthew. Patru state americane sunt ameninţate de furtună. În Florida, Georgia şi Carolina de Sud au fost deschise deja adăposturi pentru oamenii evacuaţi. Cel mai mare pericol este în statul Florida, care ar putea fi lovit în plin.

Guvernatorii statelor Florida și Georgia au avertizat populația care se află în zona de evacuări că este foarte important să plece cât mai rapid.

De-a lungul coastei, valurile sunt aşteptate să depăşească 3 metri înălţime. 3500 de soldaţi ai gărzii naţionale, jumătate din efectivul total au fost mobilizaţi, pentru a ajuta oamenii să ajungă la adăpost.

Meteorologiii amerincani spun că Matthew poate fi cea mai puternică furtună care loveşte nord-estul Floridei în 118 ani.

 

Foto: http://trueviralnews.com

 

 

 

 

Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Cum alegi scaunul de birou pentru copii?

Școala online a fost pentru mult timp o normalitate în lumea celor mici. Tocmai de aceea, improvizarea unui birou acasă a devenit o prioritate...

Scurt ghid despre transportul și protecția produselor: ce cutii să alegi

Două dintre aspectele importante de care este recomandat să ții cont atunci când dorești să onorezi comenzile de produse cu succes se referă la...
Ultima oră
Pe aceeași temă