15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialVirusul Zika face ravagii în Columbia. Mii de femei însărcinate se confruntă...

Virusul Zika face ravagii în Columbia. Mii de femei însărcinate se confruntă cu acest flagel

Cele mai recente statistici oficiale arată că peste 3.175 de femei însărcinate din Columbia sunt infectate cu virusul Zika. Anunţul a fost făcut de preşedintele ţării, Juan Manuel Santos. Acesta a precizat că numărul total al celor infectaţi este de 25.645, dar nu exclude ca persoanele afectate să fie în viitor mai multe. Se vorbeşte de cifre foarte mari, de 600.000 de oameni.

"În momentul de faţă, avem 25.645 de persoane infectate cu virusul Zika, dintre care 3.177 de femei însărcinate", a declarat Santos într-un discurs televizat.

"Proiecţiile relevă că am putea ajunge să avem 600.000 de cazuri", a sublinat preşedintele Columbiei.

Trei pacienţi care aveau virusul Zika au decedat în Columbia, au anunţat vineri autorităţile medicale de la Bogota.

Virusul Zika, despre care există suspiciuni că ar provoca microcefalia fătului, reprezintă o urgenţă privind sănătatea publică la nivel global care necesită o reacţie rapidă, a stabilit Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Experţii medicali sunt preocupaţi că virusul Zika se transmite foarte rapid şi pe distanţe mari, consecinţele fiind devastatoare. OMS avertiza săptămâna trecută că virusul Zika, transmis în principal de ţânţari, se propagă "în mod exploziv" în America de Sud, unde în 2016 ar putea fi trei-patru milioane de cazuri.

De la depistarea bolii pentru prima dată, în mai 2015, în Brazilia, virusul s-a răspândit în peste 20 de ţări, printre care se numără Brazilia, Columbia, Bolivia, Paraguay, Mexic şi Venezuela.

 

Cele mai citite

Gigantul german BASF are un nou CEO

Markus Kamieth a fost numit preşedinte al Consiliului de Administraţie al conglomeratului german BASF SE, a informat compania prin intermediul unui comunicat transmis către...

Iuliana Demetrescu va arbitra o semifinală de Liga Campionilor

Iuliana Demetrescu a fost delegată de UEFA la partida Chelsea – Barcelona, din semifinalele Ligii Campionilor la fotbal feminin, programată sâmbătă, 27 aprilie, de...

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă