15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialProteste în timpul discursului șefului Dumei de Stat: Putin, oprește-te! Narîșkin are...

Proteste în timpul discursului șefului Dumei de Stat: Putin, oprește-te! Narîșkin are interdicție de a intra în UE

UPDATE 13.42: Președintele Dumei de Stat din Rusia a vorbit, vineri, după încheierea ceremoniei preluare a preşedinţiei Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră, despre scutul antirachetă de la Deveselu și despre extinderea NATO.

Întrebat ce crede despre scutul antirachetă de la Deveselu, a precizat că este decizia conducerii din România și că Rusia acceptă această alegere și a subliniat că, în 2011, Moscova a propus crearea unui sistem comun de securitate. A precizat că partenerii Rusiei i-au ”liniștit”, astfel că sistemul nu e îndreptat împotriva Rusiei. 

Mai mult, a propus semnarea unui acord în care să se precizeze că nu este împotriva Federației Ruse, astfel că s-au convins de ”sinceritatea partenerilor americani”. 

Șeful Dumei de Stat a precizat că extinderea NATO, în ultimii 20 de ani, s-a făcut pe motive neadevărate, iar Rusia a fost acuzată de amenințări. Astfel, el a subliniat că amenințările adevărate nu vin din partea Rusiei, ci din partea teroriștilor care au fost responsabili și de atentatele din Paris.

În ceea ce privește extinderea sistemului NATO, președintele Dumei de Stat din Rusia a precizat că se cheltuiesc foarte mulți bani, printre care și bani proveniți din România.

UPDATE 13.30: Ministerul de Externe a precizat, pentru Hotnews, că, deși șeful Dumei de Stat are interdicție de a intra în UE, acest lucru “nu se aplică în situația în care un stat membru are o obligație de drept internațional decurgând dintr-un acord multilateral care conferă privilegii și imunități”

In urma cu un an, Nariskin a cerut “partenerilor europeni” sa excluda SUA din NATO. Reamintim ca Nariskin figureaza pe lista persoanelor vizate de sanctiunileeconomice impuse de Uniunea Europeana pe fondul implicarii Rusiei incriza din Ucraina.

—–

UPDATE 13.00: Vineri, are loc ceremonia de preluare a preşedinţiei Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră de la Parlamentul României la Legislativul rus – Adunarea Federală. 

La scurt timp după ce preşedintele Dumei de Stat a Adunării Federale a Federaţiei Ruse, Serghei Narîşkin, şi-a început discursul în Senat, şase persoane, parlamentari ucraineni, au ieşit în faţă cu două pancarte pe care era scris “Putin return Crimeea back to us” şi “2008 – Georgia, 2014 – Ukraine – Who’s next? – Putin stop!” (”Putin, înapoiează-ne Crimeea!”, ”Putin, oprește-te”). 

De asemenea, un membru al delegaţiei ucrainene a strigat ”Afară din Crimeea”.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-a arătat deranjat de manifestarea ucrainenilor şi i-a invitat pe aceştia în mai multe rânduri să ia loc în sală.

Serghei Narîşkin, însă, nu a fost deranjat de proteste, continuându-şi discursul.

—-

Preşedintele Dumei de Stat Serghei Narîşkin va veni, vineri, într-o vizită de lucru în România, informează agenția Tass, citată de Mediafax.

Potrivit site-ului Camerei inferioare a Parlamentului rus, Narîşkin va lua parte la o ceremonie de preluare a preşedinţiei Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră de la Parlamentul României la Legislativul rus – Adunarea Federală.

Ceremonia de la Bucureşti va avea loc în cadrul celei de a 46-a Adunări Generale a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră.

Cooperarea Economică la Marea Neagră este o organizaţie internaţională a ţărilor din regiunea Mării Negre.

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Nicuşor Dan şi Dreapta Unită au depus candidaturile la Bucureşti

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a depus joi candidatura pentru un nou mandat, iar alături de el s-au aflat liderii Alianţei Dreapta Unită, care au...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă