10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialVizita Papei Francisc în Mexic influentează economia ţării

Vizita Papei Francisc în Mexic influentează economia ţării

Vizita de şase zile a Papei Francisc în Mexic va avea un considerabil efect nu numai în plan religios şi mediatic, dar şi economic. Astfel, prognozele camerelor de comerţ conţin cifre uriaşe, anticipând câştiguri totale comparabile cu cele de Crăciun, potrivit EFE şi “El Financiero”, citate de Agerpres.

Potrivit Secretariatului pentru Turism din Ciudad de Mexico, numai în capitală se anticipează interesul trezit de Sfântul Părinte să aducă beneficii de aproximativ 46,3 de milioane de dolari. Totodată, În Morelia, capitala statului Michoacan, unde Papa va oficia o slujbă şi se va întâlni cu tinerii, şi în San Cristobal de las Casas, din Chiapas (sud), unde Suveranul Pontif va ţine o mesă pentru indigeni, hotelurile sunt de mult rezervate în totalitate. Iar în Ciudad de Mexico, gradul de ocupare a spaţiilor de cazare depăşea, în urmă cu câteva zile, 65 %. 

Citeşte şi: VIDEO: Despre ce au discutat Papa Francisc şi Patriarhul Chiril la Havana

Nu numai hotelierii, ci şi proprietarii de restaurante şi baruri, precum şi vânzătorii de obiecte religioase şi de suveniruri au mari aşteptări de la acest eveniment, care atrage nu numai credincioşi din Mexic, ci şi din alte ţări din America Latină. 

Călătoria apostolică are efecte pozitive şi pentru afacerile firmelor care amenajează diferitele locuri de interes de pe agenda Papei, precum şi cele care furnizează materialele necesare, cum ar fi compania care a fabricat pentru această ocazie trei papamobile. 

Conferinţa Episcopală din Mexic nu oferă date în legătură cu costurile vizitei. Coordonatorul marelui eveniment, monseniorul Eugenio Lira a declarat că este greu de precizat care vor fi costurile “întrucât a existat un răspuns extraordinar din partea sponsorilor”. De exemplu, entitatea financiară va asigura sistemul de ecrane şi sonorizarea evenimentelor, Telmex se va ocupa de fibrele optice şi de dotările din sălile de presă, iar Aeromexico va răspunde de dunele deplasări de mare distanţă ale Suveranului Pontif. 

Principalele companii din această ţară sprijină financiar această călătorie a Suveranului Pontif, sponsorizările asigurându-le o excelentă publicitate având în vedere că în Mexic trăiesc 94 de milioane de catolici, reprezentând 84% din totalul populaţiei. 

Citeşte şi: Mexicanii pot plăti până la 1000 de dolari pentru a-l vedea pe Papa Francisc

Vizita în Mexic a Papei Francisc, care programează întâlniri cu autorităţile civile şi cu comunitatea catolică din Ciudad de Mexico, Guadalupe, Ecatepec, San Cristobal de Las Casas, Morelia şi Ciudad Juarez, se bucură de o considerabilă atenţie nu numai din partea credincioşilor, ci şi a presei. Conform datelor de ultimă oră, au fost acreditaţi 4.077 de ziarişti din 31 de ţări şi teritorii. Dintre aceştia, doar 836 sunt catolici. 

Cele mai citite

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Premieră mondială! Taxa pe care trebuie să o plătești dacă vrei să vizitezi Veneția

Veneția, una dintre cele mai frumoase și vizitate destinații din lume, se confruntă de mult timp cu provocări legate de turismul de masă, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă