16.5 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialMaia Sandu îi răspunde lui Vlad Plahotniuc, după ce acesta a anunțat...

Maia Sandu îi răspunde lui Vlad Plahotniuc, după ce acesta a anunțat că o va susține în turul doi al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova: Știind că murdărește tot ce atinge, el vine cu ideea de a mă sprijini

Omul de afaceri și prim-vicepreședintele Partidului Democrat (PDM) Vlad Plahotniuc susține că Republica Moldova trebuie condusă de un președinte pro-european, potrivit site-urilor IPN și Europa Liberă, citate de Agerpres.

Într-un interviu acordat All Moldova, Plahotniuc a susținut că Maia Sandu este „corect direcționată și spune ce gândește”, ca răspuns la o întrebare privind candidatul pe care Partidul Democrat îl va susține în turul doi.

„Chiar dacă o dă în bară de multe ori și o duc șmecherii de nas, o folosesc în războaiele lor, cel puțin pare sinceră și nu am văzut să promoveze idei dăunătoare interesului național”, susține el. El a continuat precizând că, în cazul în care Maia Sandu va câștiga alegerile prezidențiale, parlamentul și guvernul vor trebui să colaboreze cu ea instituțional, așa cum este normal într-un stat. 

Pe de altă parte, pe Igor Dodon îl consideră „un pericol real pentru Republica Moldova și un om care insistă în ambițiile lui greșite și dăunătoare. Are o capacitate extraordinară de manipulare și ar putea, din postura de președinte, să pună țara pe o cale extrem de periculoasă”, mai spune el.

În plus, prim-vicepreședintele PDM afirmă că retragerea lui Andrei Năstase din cursa electorală era previzibilă și logică, pentru că acesta „a cedat când a văzut că nu mai are nicio șansă”. În opinia lui, decizia de retragere ar fi fost luată după ce s-a văzut că Marian Lupu a început să înregistreze un avans serios în campania electorală.

Reacția Maiei Sandu

Candidatul comun al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidului Platforma „Dreptate și Adevăr” (PPDA) și Partidului Liberal Democrat (PLDM) în alegerile prezidențiale din Republica Moldova, Maia Sandu, a susținut, marți după-amiază, că declarația lui Plahotniuc o discreditează.

 

„Plahotniuc este cel mai detestat om din Republica Moldova — oamenii știu asta și el știe asta. (…) Lui Plahotniuc îi este frică de faptul că cele trei partide au desemnat un candidat comun. Încercarea lui disperată de a mă compromite prin împroșcarea cu propria mizerie arată doar lașitate și frică. Știind că murdărește tot ce atinge, el vine cu ideea de a mă sprijini în turul II. Crede că așa îi va crește șansele lui Dodon să câștige alegerile. (…) Doar că oamenii sunt mai deștepți decât îi crede și ei vor ști să aleagă corectă”, a scris ea pe Facebook.

Scrutinul prezidențial din Republica Moldova din 30 octombrie este primul în ultimii 20 de ani la care șeful statului va fi ales prin vot direct de către cetățeni.

Cele mai citite

SINDICATELE DIN CULTURĂ declară pe 18 Mai–NOAPTE ÎN MUZEELE DIN ROMÂNIA!

COMUNICAT DE PRESĂ SINDICATELE DIN DOMENIUL PROTECȚIEI PATRIMONIULUI CULTURAL NAȚIONAL asociate în cadrul Federației Naționale a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel...

Gorghiu, la ortopedie, cu întinderi la limbă și creier, după ce s-a jucat cu limba română

Ilustrație: Marian Avramescu Ministra Justiției, Alina Gorghiu, o ia pe urmele marelui actor Florin Piersic, fiind nevoită să treacă pe la ortopedie. Aceasta, după ce...

După căpșuni franțuzești, orez sârbesc și gulaș unguresc, avionul lui Xi a avut propulsie bio

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Republicii Populare Chineze și al Partidului Comunist Chinez, Xi Jinping, a avut noroc că avioanele de linie supersonice nu au...
Ultima oră
Pe aceeași temă