13.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialVladimir Jirinovski: Japonia ar trebui mutată în Siberia

Vladimir Jirinovski: Japonia ar trebui mutată în Siberia

Un vicepreşedinte al Dumei de stat din Rusia, lider al Partidului Liberal Democrat, Vladimir Jirinovski, a propus ca Japonia să-şi mute populaţia în vastele teritorii neocupate din Rusia pentru a evita eventualele viitoare cutremure şi valuri tsunami, relatează AFP, citată de Hotnews.

Jirinovski, cunoscut pentru declaraţiile sale neobişnuite sau chiar senzaţionale, a precizat că “este vorba despre o ameninţare cu dispariţia naţiunii japoneze în viitorul apropiat”.

“Avem o mulţime de spaţiu în Siberia, în care japonezii îşi pot găsi locuri de muncă, atât pentru creiere cât şi pentru braţe”, a adăugat oficialul rus.

Vladimir Jirinovski a argumentat că propunerea sa urmăreşte să prevină un dezastru umanitar şi şi-a exprimat încrederea că “Rusia ar avea numai de câştigat găzduind un popor atât de muncitor”.

Însă soluţia lui Jirinovski pare mai degrabă una de domeniul fantasticului. Asta mai ales întrucât Moscova şi Tokyo au un litigiu teritorial puternic legat de Kurile de Sud, patru insule situate la nord de Japonia, anexate de URSS în 1945, şi pe care Tokyo le cere în zadar. Această chestiune a împiedicat până acum semnarea unui tratat de pace între cele două ţări.

Rusia, cea mai mare ţară din lume, are multe regiuni depopulate, în special în Siberia şi în Orientul Îndepărtat, iar de la căderea regimului sovietic, în 1991, cunoaşte o profundă criză demografică. Populaţia Rusiei a scăzut în douăzeci de ani de la 148 la doar 140 de milioane de locuitori. Iar unele calcule arată că ar putea să continue să scadă, astfel încât în 2050 să ajungă la doar 24 de milioane.

Cele mai citite

Atacurile asupra libertății presei, la nivel mondial, s-au intensificat. Siguranța jurnaliștilor în România, motiv de îngrijorare

Atacurile politice asupra libertăţii presei, inclusiv detenţia jurnaliştilor, suprimarea instituţiilor media independente şi difuzarea pe scară largă a dezinformării s-au intensificat în mod semnificativ...

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...

Tragedie în Hunedoara! Un bărbat a murit după ce a fost împușcat accidental la o partidă de vânătoare

Un bărbat de 44 de ani a decedat după ce a fost împuşcat accidental în zona pieptului, în timpul unei partide de vânătoare desfăşurată...
Ultima oră
Pe aceeași temă