19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialVladimir Putin: Rusia va opune rezistenţă, dacă îi sunt ameninţate interesele şi...

Vladimir Putin: Rusia va opune rezistenţă, dacă îi sunt ameninţate interesele şi securitatea

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat, marţi, că Rusia “va opune rezistenţă”, dacă Turcia îi ameninţă securitatea naţională, informează agenţia DPA, citată de Mediafax.

“Sper ca astfel de evenimente să nu se transforme în conflicte militare de amploare. Dar dacă interesele şi securitatea Rusiei sunt ameninţate, Rusia va opune rezistenţă. Toată lumea trebuie să ştie asta”, a subliniat preşedintele rus într-un interviu pentru tabloidul german Bild, referindu-se la doborârea unui bombardier rus de către aviaţia turcă la frontiera cu Siria, în noiembrie.

Citeşte şi: Disensiunile Moscova-Ankara iau amploare. Rusia va interzice activităţile companiilor turce

Totodată, Putin a explicat că NATO nu e nevoită să protejeze Turcia,  pentru că “problemele” Rusiei cu Turcia “nu au nicio legătură cu apartenenţa acestei ţări la NATO”.

Mai mult de atât, el a declarat că liderii de la Ankara ar trebui să îşi ceară scuze pentru doborârea bombardierului rusesc, în luna noiembrie.

“Conducerea turcă ar face bine să-şi ceară scuze pentru doborârea avionului, care reprezintă clar o crimă de război, în loc să sune la sediul NATO”, a adăugat Vladimir Putin.

Citeşte şi: Rusia cere Turciei să înceteze PROVOCĂRILE la adresa ei

Armata turcă a doborât, pe 24 noiembrie, un bombardier rus Suhoi Su-24, la frontiera dintre Siria şi Turcia. Ankara susţine că avionul militar rus intrase câteva secunde în spaţiul aerian turc, deşi nu există dovezi în acest sens. Moscova a explicat că avionul nu a intrat deloc în spaţiul aerian turc, iar preşedintele rus, Vladimir Putin, a avertizat că incidentul va avea “consecinţe grave”. Cei doi piloţi ai avionului s-au catapultat, unul fiind împuşcat mortal de insurgenţi sirieni de etnie turcă, iar celălalt fiind salvat într-o operaţiune specială ruso-siriană.

Cele mai citite

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Serviciile secrete americane au tras concluzia în cazul Alexei Navalnîi

Serviciile secrete americane au stabilit că președintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziție Alexei Navalnîi, scrie Reuters. Navalnîi a murit...

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...
Ultima oră
Pe aceeași temă