24.6 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialVladimir Putin: Statul Islamic primeşte fonduri din 40 de ţări

Vladimir Putin: Statul Islamic primeşte fonduri din 40 de ţări

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, luni, că gruparea jihadistă Statul Islamic primește fonduri din 40 de țări, inclusiv din stare membre G20, relatează Mediafax. 

”În cursul reuniunii G20, le-am prezentat colegilor exemple din datele pe care le deţinem despre finanţarea filialelor reţelei Stat Islamic de către indivizi. Fondurile provin din 40 de ţări, printre acestea figurând şi state membre G20″, a declarat Putin într-o conferinţă de presă organizată după summitul din staţiunea turcă Antalya.

Citește și: Francois Hollande, discurs în fața Parlamentului: Franța este în RĂZBOI

Astfel, preşedintele Rusiei a cerut blocarea urgentă a tranzacţiilor ilegale cu petrol efectuate în Irak şi Siria de reţeaua teroristă Stat Islamic.

“Le-am arătat colegilor noştri imagini filmate prin sateliţi care arată amploarea comerţului ilegal cu produse petroliere. Coloana de vehicule-cisternă se întindea pe zeci de kilometri”, a spus Vladimir Putin.

Citește și: Presa străină: Franţa va cere suspendarea acordului Schengen

Liderul de la Kremlin a reiterat disponibilitatea Rusiei de a susţine opoziţia din Siria în eforturile de a lupta împotriva reţelei teroriste Stat Islamic.

Cele mai citite

Cetăţenii români vor putea călători în Turcia, în scop turistic, cu buletinul

Cetăţenii români vor putea călători în Turcia în baza cărţii de identitate pe o perioadă de maxim 90 de zile, potrivit unui decret semnat...

Când începe termenul de preaviz?

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) din România a emis o decizie care stabilește când începe termenul de preaviz, anunță o știre publicată...

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu...
Ultima oră
Pe aceeași temă