15.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialVladimir Putin a efectuat o vizită în Crimeea. Reacția lui Poroșenko

Vladimir Putin a efectuat o vizită în Crimeea. Reacția lui Poroșenko

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a efectuat luni o vizită în Crimeea, cu ocazia unei întâlniri a membrilor Consiliului de Stat organizată pe tema dezvoltării turismului în Rusia, relatează Mediafax. Poroșenko a catalogat vizita drept o ”sfidare la adresa lumii civilizate”. 

Evenimentul a avut loc luni în oraşul Ialta, din sudul Crimeei, şi a fost prezidat de Vladimir Putin, ocazie cu care a vizitat şi regiunea anexată Rusiei în 2014.

“Priorităţile acestui eveniment constau în dezvoltarea turismului intern perceput ca un catalizator pentru dezvoltarea socio-economică a regiunilor din Rusia şi, în special, a Crimeei”, se precizează într-un comunicat al serviciului de presă al Kremlinului.

Citește și: Putin watch-ul, lansat în Rusia. Cum arată smartwatch-ul inspirat de liderul rus

Refat Ciubarov, liderul mişcării naţionale din Ucraina a Tătarilor din Crimeea, a criticat vizita liderului rus pe pagina sa de Facebook.

“Criminalul se întoarce mereu la scena crimei”, a declarat Ciubarov.

Totodată, și președintele Ucrainei a catalogat vizita lui Putin drept o ”sfidare la adresa lumii civilizate”.

Poroșenko a precizat că ”astfel de vizite sunt o continuare a militarizării peninsulei ucrainene ocupate și o condamnă pe aceasta la și mai multă izolare”.

”Crimeea poate avea un viitor numai în cadrul Ucrainei, inclusiv în ceea ce privește turismul”, consideră liderul ucrainean.

Potrivit agenţiei de presă ucrainene Unian, lucrările de construcţie a unui pod peste strâmtoarea Kerci au început, pod care va face legătura între Rusia continentală şi Peninsula Crimeea.

În urma protestelor din 2014, Crimeea a primit statutul de regiune autonomă, devenind independentă faţă de Ucraina, după organizarea referendumului din 16 februarie 2014, fiind ulterior anexată Rusiei pe 16 martie 2014.

Cele mai citite

Jungla urbană a primăriței Clotilde Armand. Defrișare nocturnă la comandă în zona Piața Domenii-Cașin (Video)

În zona centrală a Sectorul 1, condus încă de primărița USR, Clotilde Armand, mai exact la câțiva pași de Biserica Cașin, se „toaletează”...

Julen Lopetegui, înapoi în Premier League! Formația preluată de tehnicianul spaniol

Spaniolul Julen Lopetegui este „urmașul” lui David Moyes în funcţia de antrenor principal al formației engleze West Ham United. Lopetegui revine astfel în Premier...

Catalunia is not Spain and Buzău iz not Moldova

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, pregătește încă o lovitură de campanie electorală: înfrățirea clubului Gloria Buzău, recent promovat...
Ultima oră
Pe aceeași temă